Slováci po víťazstve nad Ruskom: "Hrali sme tak, ako sme si to predstavovali"

KREFELD - Slovenskí hokejoví reprezentanti uspeli aj v druhom zápase na Nemeckom pohári, keď v sobotu zdolali hráčov Olympijského výboru Ruska 3:1. Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú po dvoch dueloch na konte šesť bodov a sú na čele tabuľky. V nedeľu zabojujú o triumf na turnaji s domácim Nemeckom, ktoré má na konte taktiež dve víťazstvá.

Hlasy po zápase: 

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Musím pochváliť chalanov za výborný výkon. Rusi mali dobrý začiatok, ale potom sme začali hrať veľmi dobre my. Opäť sme mali výborný pohyb, boli sme agresívni, dostávali sme ich pod tlak našim výborným forčekingom, hokejkami. Hlavne v druhej tretine sme hrali veľmi dobre, vytvorili sme si veľa šancí, škoda, že sme tam nedali nejaký gól, ale dali sme ho v tretej tretine. V nej sme hrali s rozumom, dostávali sme puky hlboko do ich tretiny a prakticky sme ich k ničomu nepustili. Chalani si opäť dokázali, že keď dodržujú to, čo od nich Craig Ramsay vyžaduje, tak dokážu zdolať hocikoho. Zajtra hráme proti Nemcom, majú silný tím sú agresívni, majú veľkých a silných obrancov, ale myslím si, že keď podáme takýto výkon, nemáme sa čoho obávať."

Adrián Holešinský, strelec víťazného gólu SR: "Je to super pocit. Dôležité je to, že sme celý zápas hrali tak, ako sme si to predstavovali. Som rád, že som mohol dať ten góly, ale ťažil som z výbornej spolupráce všetkých hráčov, čo boli na ľade. Bol to dobrý poctivý tímový výkon a som rád, že sme zvíťazili. Musím povedať, že s chalanmi v našom útoku sme si sadli od prvého dňa a už proti Švajčiarom sme mali veľa šancí. Aj teraz sme hrali dobrý zápas, sme dobrí korčuliari, forčekujeme, máme medzi sebou taký ten cit a vieme, čo od seba očakávať. Tomek je výborný brankár, proti Švajčiarom ukázal svoju kvalitu a dnes len potvrdil, že to nie je len náhoda."

Matej Tomek, brankár SR: "Chalani odviedli v oboch zápasoch predo mnou výborný výkon, pomáhali mi v obrannom pásme, či už to boli súboje pred bránkou, alebo dorážky. To pomohlo k mojej pohode, cítil som sa dobre. Chcel by som, aby to pokračovalo aj v klube. Posledné dva týždne som v Brne nechytal, takže zmena prostredia a kolektívu mi trochu pomohla."

Samuel Takáč, strelec prvého gólu SR: "Každý gól poteší a špeciálne, keď sa zápas vyhrá. Dúfam, že to tak bude pokračovať. Rusi na nás zo začiatku vybehli a vyzeralo to tak, že majú viacej z hry. Chvalabohu nám potom padli góly a prebrali sme iniciatívu. Keď sme vyhrávali 2:1, Rusi po nás nešli tak ako Švajčiari, nehrali tak agresívne. Ich technická vyspelosť však bola na vyššej úrovni."