Slováci po takmer štvorhodinovom meškaní napokon nabrali kurz Edmonton

VIEDEŇ (SZĽH) – V nedeľu popoludní odletela slovenská juniorská reprezentácia do dejiska MS v Edmontone. Náročný deň s presunom zo zvolenskej bubliny na viedenské letisko sa však nezaobišiel bez komplikácií. Najväčšie nastali na Schwechate, kde reprezentanti čakali takmer štyri hodiny navyše na odlet špeciálu do Kanady.

Slovenská výprava opustila zvolenskú bublinu po dvoch týždňoch v nedeľu skoro ráno. Autobusom sa presunula do Viedne, kde sa spojila s českou a rakúskou reprezentáciou, s ktorou zdieľala palubu lietadla do Edmontonu. Boeing 737-800 mal vzlietnuť o trinástej, napokon opustil dráhu pred sedemnástou. Dôvodom boli komplikácie s umiestnením batožín a ťažkého nákladu všetkých troch reprezentácií.

„Po prílete nás čaká čas v izolácii. Verím, že všetko dobre pôjde a plynulo naskočíme do tréningov. Myšlienky už smerujeme k prípravným zápasom, aby sme do nich ideálne naskočili a následne sa všetko rýchlo rozbehne. Turnaj bude rýchly šprint,“ povedal pred odletom hlavný tréner Róbert Petrovický.

Slováci s Čechmi a Rakúšanmi vyrazili z Viedne do Reykjavíku, kde ich čakalo prvé medzipristátie z dôvodu dotankovania lietadla. Ďalšia zastávka pre rovnaký dôvod bola v Goose Bay na severovýchode Kanady. Následne let smeroval priamo do Edmontonu.

Po prílete do dejiska MS absolvujú všetci členovia výpravy ďalšie povinné testy, pričom všetci budú izolovaní v hotelových izbách, ktoré nesmú opustiť. Ak všetko pôjde hladko, 18. decembra sa môžu zapojiť do tréningového procesu.