Slováci na tréningu v Krefelde už aj s Hrehorčákom, kapitánom bude Čerešňák

KREFELD (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia sa v stredu presunula z Bratislavy do Krefeldu, kde absolvovala prvý tréning pred štartom Nemeckého pohára. S kádrom Craiga Ramsayho trénoval už aj Patrik Hrehorčák, ktorý nahradil zraneného Andreja Kollára.

„Pocity mám dobré, ale je cítiť celý deň strávený v lietadle. Na prvý tréning to však bolo dobré,“ povedal ihneď po prvom kontakte s ľadom v Krefelde Patrik Hrehorčák. „Chcem tímu pomôcť dravosťou, forčekingom, získavaním pukov. Cítim sa dobre, v klube hrávam slušnú porciu času. Zápas čo zápas sa cítim sebavedomejšie,“ dodal Hrehorčák.
 
Tréneri určili už aj kapitána a jeho asistentov. Voľba padla na tých najskúsenejších. Tím povedie s „C-ečkom" na hrudi Peter Čerešňák, ktorý v najcennešom drese odohral už 83 zápasov. S „A-čkom" na drese vykorčuľujú Michal Krištof a Mislav Rosandič.
„Je to pre mňa česť byť kapitánom. Už som ním raz bol, takže viem, do čoho idem. Máme tu ďalších starších chalanov, ktorí mi určite pomôžu,“ povedal kapitán Čerešňák.

Slovákov čaká prvý zápas vo štvrtok o 16:15 v YALA Aréne proti silným Švajčiarom. „Musíme sa pozerať hlavne na seba. Švajčiari budú určite kvalitní, tak ako každý rok. Vždy je to o nás a o našom prístupe a o našej hre. Keď sa budeme sústrediť na seba a hrať dobre, tak aj výsledky prídu,“ povedal po tréningu v Krefelde líder našej obrany Čerešňák.

 

 

PROGRAM NEMECKÉHO POHÁRA 2021 V KREFELDE

ŠTVRTOK 11. NOVEMBRA

16.15 Slovensko – Švajčiarsko

19.45 Nemecko – OV Ruska

SOBOTA 13. NOVEMBRA

14.30 Nemecko – Švajčiarsko

18.00 OV Ruska – Slovensko

NEDEĽA 14. NOVEMBRA

11.00 Švajčiarsko – OV Ruska

14.30 Nemecko – Slovensko