Slováci absolvovali v Třinci tímové fotenie

TŘINEC (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov mala v nedeľu voľnejší program. Dopoludnie využili zverenci trénera Róberta Petrovického na tréning pred pondelňajším duelom so Švajčiarskom, popoludní mali individuálny program. Niektorí hráči si prišli pozrieť do třineckej Werk arény duel medzi Fínskom a Kazachstanom, iní regenerovali v izbách. Výrazným spestrením voľnejšieho dňa bolo tímové fotenie. 

Hráči sa spolu s členmi realizačného tímu zoradili do troch radov na pripravených pozíciách vo Werk aréne v nedeľu pred tréningom. Netrvalo dlho a zoskupili sa podľa pokynov. Po zhruba štvrťhodinke bola tímová fotka hotová. „Fotenie bolo vcelku rýchle. Zaznelo aj zopár vtipných hlášok, ale o tom to je. Chvíľu sme sa zabavili, potom pracovali ďalej,“ vravel útočník Jakub Minárik. 

Obranca Marcel Dlugoš potvrdil jeho slová o uvoľnenej atmosfére plnej úsmevov. „Padli nejaké uštipačné poznámočky. Keďže mám najkratšie vlasy tíme, príprava mi trvala azda najkratšie. Prešiel som si po nich dlaňou a išiel na to. Po fotení sme si dali dobrý tréning, potom oddych. V pondelok vykorčuľujeme pripravení na Švajčiarsko.“

K uvoľnenej atmosfére prispel aj krídelník Maxim Čajkovič. „Až v autobuse som si uvedomil, že sa fotíme. Keď som sa v kabíne postavil pred zrkadlo, povedal som si, že lepšie to už nebude. A tak som išiel na ľad bez výraznejších úprav,“ vravel útočník tímu Saint John Sea Dogs v zámorskej juniorskej súťaži QMJHL. 

Tretí zápas slovenských juniorov v základnej skupine proti Švajčiarsku je na programe v pondelok od 19.00 h. V priamom prenose ho odvysiela RTVS.