Skalica vysoko zdolala Považskú Bystricu

SKALICA (SZĽH) - Zápas sa začal v ospalom tempe a domáci hráči až príliš budili dojem, že tri body majú z tohto duelu isté. Lenže hostia túto benevolentnosť rýchlo vycítili a v 5. minúte ju aj potrestali, keď skóre otvoril Cíger. Domáci dokázali rýchlo odpovedať, keď sa aj v treťom zápase sezóny presadil René Jarolín. Lenže domáci sa nepoučili z úvodu duelu a len brankárovi Košútovi môžu ďakovať, že neprehrávali 1:2, keď sa na skalického gólmana rútila dvojica hráčov hostí. Domácich vyslobodil až 15 sekúnd pred koncom tretiny šťastný moment. Nahrávku Juráka pred bránu nešťastne tečoval hosťujúci obranca do vlastnej siete a do šatní odchádzali Záhoráci s tesným vedením.

Do druhej časti naskočili domáci v úplne inom rozpoložení a hostia razom nevedeli, kam skôr skočiť. A odrazilo sa to aj na skóre, keď sa postupne presadili premiérovo v drese Záhorákov Dufek, narodeninový oslávenec Alex Kotzmann, Hluch a ďalší premiérový strelec Okoličány.

Do záverečnej časti sa už nastúpilo v pokojnejšom tempe a domáci dokázali zvýšiť v 48. minúte v presilovej hre tvrdou strelou Pavešica. Hostia sa druhého gólu dočkali v 57. minúte, keď sa do listiny strelcov zapísal Pšurný, ale posledné slovo mal podobne ako v úvodnom domácom stretnutí v záverečnej minúte Peter Horváth, ktorý dotlačil puk za chrbát brankára Dzubinu a stanovil na konečných 8:2 pre Skalicu.