Šišovský sľubuje 20 gólov, Mikula čaká viac

Kto nahradí Marcela Haščáka? A dá sa to vôbec? V Poprade odpoveď poznajú a dobre vedia, že očakávať od kohokoľvek z tvoriaceho sa kádra reprízu rekordných čísel útočníka odchádzajúceho do Brna by bolo veľmi trúfalé.

„Haščáka nahradiť nemožno a nedokážu to ani zahraniční hráči. Skôr si myslím, že sa to rozloží do viacerých útokov. Netrúfam si tu trhať rekordy ako Marcel, ale osobne by som chcel tímu pomôcť nejakými dvadsiatimi gólmi,“ zamyslel sa pár sekúnd po podpise kontraktu s Kamzíkmi útočník Peter Šišovský.

Tréner Peter Mikula prijal jeho osobný cieľ so širokým úsmevom. „Hovorí dvadsať gólov? To je málo,  potrebujeme viac,“ uškrnul sa všetkými masťami mazaný lišiak. Sám však dobre vie, že stratu Haščáka môže vykompenzovať iba kolektívne poňatie. „Potrebujeme tú produktivitu rozložiť. Starší sú už aj Mešár, Matej Paločko či Bjalončík. Ak budú všetci napredovať, tak budeme produktívni a prinesieme fanúšikom radosť.“

Káder vicemajstra prešiel istou obmenou, no kostra ostala pohromade a posily vyzerajú na papieri výborne.

„Brankársky post máme vďaka Čiliakovi a Tomekovi obsadený nadpriemerne, v obrane detto. V útoku sme vytvorili priestor pre mladých hráčov, ale tri formácie sú určite veľmi zaujímavé. Marcel bol mašinou na góly a po odchode mašiny to chceme rozložiť na viaceré plecia. Máme tam ešte pár miest pre legionárov, uvidíme ako to bude vyzerať vo finálnej verzii,“ poznamenal Mikula.

Odchádzajúceho Haščáka by mohol v elitnom útoku po boku Patrika Svitanu a Dávida Skokana nahradiť mladý talent Filip Mešár, ale možnosťou je aj oveľa skúsenejší Peter Šišovský. Nedostatku dôvery zo strany trénera sa obávať nemusí.

„Peter podo mnou hrával a netajím, že som sa ho snažil získať do Popradu už dvakrát. Je to pohodový človek a vhodný typ pre kabínu. Aj vlani sme dbali na charakter tímu a to je pre mňa prvoradé. Verím, že u nás ožije a po roku a pol slabších výkonov nájde starú dobrú formu,“ zaželal si Mikula.

Samotný 29-ročný odchovanec dubnického hokeja vníma popradský záujem ako zaväzujúci a sám priznáva, že posledná sezóna mala od jeho predstáv poriadne ďaleko.

Vo Vítkoviciach som nemal priestor a odísť som chcel už skôr. Objavila sa príležitosť hrať za Slovan, ale prišiel som tam nerozohraný. Keď som sa do toho dostal, zlomil som si ruku. Bola to teda kostrbatá sezóna a najradšej by som na ňu zabudol. Verím, že pod trénerom Mikulom opäť ožijem a bude to fajn. Práve pod jeho vedením som totiž hral svoj najlepší hokej kariéry,“ upozornil Šišovský.

Popradskú ponuku vnímal v súčasnom období ako jasnú jednotku. „Poprad čaká na titul, naposledy bol vo finále a opäť sa tu buduje káder pre najvyššie ciele. O chvíľu budem mať tridsiatku a chcel by som vyhrať niečo veľké,“ vyznal sa útočník s reprezentačnými skúsenosťami. K návratu k svojim najlepším číslam kariéry potrebuje jediné – dôveru. „Verím, že ma sem brali pre prvé dva útoky. Či to bude Svitana, Skokan, Vandas, alebo Bjalončík, vyberať si nebudem. Všetko sú to kvalitní hráči. Podstatné však bude, aby sme uspeli ako tím a splnili vysoké ciele vedenia i fanúšikov.“

 


Súvisiace články