Šimčák ťaží z extraligovej prípravy, Müller dostal v Martine to, čo v Poprade nie

Humenskí hokejisti nabrali po prekonaní korony veľmi solídnu formu a z posledných deviatich zápasov nebodovali jedine na ľade tabuľkového lídra v Žiline.

„Levi“ sa dokážu zahryznúť aj do tých najväčších favoritov a potvrdil to aj stredajší duel proti Martinu. Po decembrovom víťazstve 3:1 mali zverenci Milana Staša blízko k trom bodom aj tentoraz a ešte v 56. minúte viedli 4:2. Prišli však fauly Eduarda Kaščáka a Vladislava Kaščáka a Američan Andrew Perrott skompletizoval svoj hetrik.

„Toto nás veľmi mrzí. Chýbalo pár minút a už sme ich mali na lopate. Prišla však presilovka piatich proti trom a bolo vyrovnané. Je to mrzuté, ale v našej situácii je zlaté každé víťazstvo a obzvlášť proti takému silnému súperovi,“ rozhovoril sa útočník HC 19 Dominik Šimčák. Dvadsaťosemročný Košičan v 27. minúte vyrovnával na 2:2 a v sérii nájazdov zaznamenal víťazný gól. Tesne pred zápasovou bodkou mu spoluhráči zakričali: „Balíme!“

„Počul som, že mi niečo kričia, ale ja som sa snažil sústrediť na svoj nájazd. Brankára som si prečítal počas predošlých štyroch pokusov a vopred som teda vedel, čo urobím. Našťastie to vyšlo,“ odfúkol si Šimčák.

Radosť Humenčanov z cenného víťazstva podporil aj tabuľkový posun na siedmu priečku. Na šieste Levice strácajú štyri body, na v porovnaní  Tekovčanmi majú tri zápasy k dobru.

„Snažíme sa zbierať bodíky a vyhnúť sa Žiline. Tabuľka je nahustená a všetko sa to teraz mieša. Každé víťazstvo dodáva sebavedomie a s jedlom rastie chuť,“ upozornil útočník mužstva od Laborca. Humenčania postupne doháňajú to, čo stratili počas korony a hrávajú až tri zápasy týždenne. „Je to veľmi husté, ale nám to celkom vyhovuje. Snažíme sa dobre regenerovať a intenzívny program nás drží v rytme. Ja osobne sa cítim fyzicky výborne a ťažím z kvalitnej letnej prípravy s kondičnými trénermi Danom Kičurom a Ondrejom Tencerom v rámci tímu HC Košice. Poctivo som si to odmakal. Nôžky a hlava mi idú, ruky sem-tam. Celkovo sa cítim fajn,“ pousmial sa Šimčák.

S výrazne mrzutejšou náladou predstúpil na rozhovor obranca tímu z Turca Jakub Müller. Na humenskom ľade si síce otvoril svoj slovenský strelecký účet, no ten bol iba čiastočnou náplasťou na sklamanie z prehry.

„Som za ten gól rád, ale nevyhrali sme a nie som teda spokojný,“ zdôraznil 21-ročný český obranca. „Bod je málo. Chceme postúpiť do extraligy a s takými súpermi musíme bodovať naplno. Iste, vzhľadom na priebeh zápasu by sme mali byť spokojní, ale bod je jednoducho málo.“

Hlavný tabuľkový rival zo Spišskej Novej Vsi zabodoval proti Trnave naplno a Martinčania tak momentálne strácajú na druhú priečku dva body.

„Je to boj. Žilina sa odtrhla, ale aj s nimi sa dá hrať. Naposledy sme odohrali vyrovnanú partiu a v play-off môže byť všetko inak. Musíme sa pozerať na seba a posúvať sa stále dopredu. Všetko máme vo svojich rukách,“ podotkol Müller.

Bývalý český mládežnícky reprezentant bojoval v predsezónnom období o miesto v defenzíve extraligového Popradu. V silnom kádri „kamzíkov“ sa mu však napokon pozícia neušla.

„Káder bol nabitý a bol to ťažký boj o miesto v zostave,“ vrátil sa Müller ku krátkej epizóde pod Tatrami. „Išiel som tam s úmyslom hrať, ale hoci to nevyšlo, beriem to normálne. Taký je šport, taký je život. V Poprade mi to nevyšlo a v tejto dobe sa príležitosti nerodia ľahko. Prišla ponuka z Martina a láka ma šanca zabojovať o postup.“

Pre 21-ročného hráča je podstatné hrať a dostávať na ľade čo možno najviac priestoru. Presne to mu ponúkli v Martine. „Som stále mladý a potrebujem sa vyhrať a zbierať skúsenosti. V Martine mi to umožnili a hokej je podobný všade. Neriešim teda to, či som v Česku, alebo na Slovensku.“

Hlavné ambície rodáka zo Slanej sa však pochopiteľne neviažu k Slovenskej hokejovej lige. Tá by mala byť iba prestupnou stanicou do veľkého hokeja. Takého, aký si užíval počas svojich mládežníckych čias v Kladne.

„Na štadióne som bol od malička a ako malý hokejista som samozrejme chodil na domáce zápasy. Mali sme tam množstvo vzorov a ja som sa chcel podobať na toho, komu sa práve darilo najviac. Takými mojimi idolmi však boli určite hlavne Marek Židlický a Tomáš Kaberle. Sníval som o tom, že sa raz dostanem na ich úroveň a možno aj ďalej.  Stále na tom pracujem,“ dodal s úsmevom mladý český obranca.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
4
35 (14,29 %)
Strely na bránu Strely na bránu
45 (8,89 %)
41 (91,11 %)
Zákroky Zákroky
30 (85,71 %)
1/5 (20,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
4/5 (80,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
+ 31,5,97,77,11,49 / - 1,22,89,19,15,87
  • 15:33
  • 1:1
2. tretina
+ 31,8,75,10,16,19 / - 1,21,44,8,18,66
  • 20:50
  • 1:2
3. tretina
+ 1,66,8,18,44,21 / - 31,81,21,71,92,20
  • 53:02
  • 4:2
Predĺženie
Samostatné nájazdy
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria