Sieppiho víťazná premiéra, slovenské reprezentantky zdolali Nórky

VAUJANY (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia odohrala prvý zápas pod vedením nového hlavného trénera Arta Sieppiho. Fínsky kouč zažil víťaznú premiéru, keďže jeho zverenky zdolali Nórky 5:2 v úvodnom zápase na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Vaujany. Slovenky absolvujú druhý duel na podujatí už zajtra o 16.00 h proti Maďarkám.

Nórske reprezentantky odštartovali stretnutie rýchlym gólom. Na konci 3. minúty sa presadila Andrea Dalenová, ktorá prekonala Ivanu Látkovú v slovenskej bránke. Druhá tretina priniesla viacero vylúčení na oboch stranách, ale ponúknuté početné výhody využili iba Slovenky. V 26. minúte skórovala Romana Košecká pri vylúčení Malin Ardalovej a tesne pred odchodom do kabín Emília Leskovjanská potrestala faul Nory Pollestadovej. Treba zdôrazniť aj fakt, že slovenskému tímu pomohlo k obratu skóre ubránenie dlhého oslabenia o dve hráčky.

V úvode tretieho dejstva sa Nórkam podarilo vyrovnať na 2:2 zásluhou Emilie Kruseovej, ale zvyšok tretiny patril slovenským hokejistkám. Za víťazstvom ich nasmerovali góly z hokejok Lívie Kúbekovej a Nikoly Rumanovej v rozmedzí 49. až 51. minúty. V závere súperky skúsili hru bez brankárky, no inkasovali piaty gól. Do streleckej listiny sa druhýkrát v zápase zapísala Rumanová. 

Hlas po zápase:

Arto Sieppi, hlavný tréner SR ženy: "Mám veľkú radosť z konečného výsledku. Tím odohral excelentný zápas. Dievčata sa držali toho, čo sme si hovorili v príprave na turnaj. Vyhrávali súboje v blízkosti mantinelov, dobre pracovali s hokejkami pri súbojoch o puk a rýchlo reagovali na straty puku. Nórky síce začali zápas lepšie, ale postupne sme sa dostali do hry. Pomohli nám aj mnohé ubránené oslabenia, najmä v druhej tretine. Hráčky bojovali, blokovali strely súperiek a strelili päť krásnych gólov. V príprave pred turnajom dievčatá poctivo trénovali, čo sa prejavilo na tom, že náš tím bol lepšie kondične pripravený. Naďalej budeme pokračovať v tvrdej práci, aby sme našu hru posúvali na vyššiu úroveň."

Turnaj štyroch krajín – Vaujany (Fr.)

Nórsko ženy – Slovensko ženy 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Góly:
3. Dalenová, 45. Kruseová (Fischerová, Tendenesová) – 26. Košecká (Leskovjanská, A. Šulíková), 40. Leskovjanská (Nemčeková), 49. Kúbeková, 51. Rumanová (Kapičáková, Korenková), 58. Rumanová (Drábeková, Ištocyová).
Vylúčené: 3:7 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 28:15, 43 divákov.

Zostava SR ženy: Látková – Gáborčíková, Leskovjanská, Vysokajová, A. Šulíková, L. Šuliková, Drábeková - Ištocyová, Nemčeková, Čorňáková, Šimnová, R. Halušková, L. Halušková, Kúbeková, Rumanová, Košecká, Korenková, Plankenauerová, Kapičáková, Suráková. Tréner: A. Sieppi.


Ďalšie články