SHL odštartuje 20. novembra štyrmi zápasmi 1. kola, nadstavba nebude

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová liga opätovne odštartuje štyrmi zápasmi neodohratého 1. kola v piatok 20. novembra. Uzniesli sa na tom členovia Ligovej rady a zástupcovia klubov na pondelňajšom online mítingu. Do piatkového reštartu súťaže sa nezapoja hokejisti Spišskej Novej Vsi, ktorí sú v karanténe.

Slovenská hokejová liga pauzovala pre prísne protipandemické opatrenia Ústredného krízového štábu od polovice októbra. Dovtedy v nej kluby odohrali osem stretnutí. Jedno sa uskutočnilo v rámci druhého kola, štyri v 3. kole a zostávajúce tri absolvovala slovenská reprezentácia do 18 rokov proti Spišskej Novej Vsi, Martinu a Trnave. O jej pokračovaní v SHL sa rozhodne neskôr. Ďalšie fungovanie osemnástky totiž závisí od blížiaceho sa rozhodnutia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) ohľadom organizácie svetových šampionátov v danej vekovej kategórii.

Nezapoja sa ani hokejisti Spišskej Novej Vsi, ktorí musia ostať v karanténe. „Rátame však, že od budúceho týždňa budú späť v kolotoči zápasov,“ uviedol člen Ligovej rady Rastislav Konečný a na margo pondelňajšieho mítingu s klubmi doplnil: „Dohodli sme sa, že súťaž sa opätovne začne v piatok 20. novembra zápasmi prvého kola, pričom v nasledujúcich hracích dňoch budeme pokračovať ďalším neodohraným 4. kolom v poradí, čo znamená, že začíname prakticky od začiatku. Nedohrané zápasy 2. a 3. kola sa odohrajú individuálne. Kluby sa v prevažnej väčšine zhodli, že program sezóny zúžime o nadstavbovú časť. Sedí to termínovo a zároveň budeme mať vytvorený priestor na dohrávky. Išlo o logické rozhodnutie na základe aktuálnej situácie. Základná časť bude pozostávať z 36 kôl, po nich bude nasledovať play-off.“

Do programu hracích dní pribudne aj niekoľko nedieľ. Prvá už 22. novembra. „Nedele sme museli vložiť do programu, aby sme mohli dohrať dosiaľ neuskutočnené kolá. Dovedna ich bude minimálne päť v nasledujúcich štyroch mesiacoch, čo nepredstavuje dramatickú zmenu v rozpise zápasov, ostávajú nám ešte ďalšie na prípadné dohrávky“ dodal Rastislav Konečný.  

PROGRAM 1. KOLA - PIATOK 20. NOVEMBRA

HK VITAR Martin – HK Gladiators Trnava

HC Topoľčany – HC 19 Humenné

MHK Dubnica nad Váhom – HK´95 Považská Bystrica

HK iClinic Skalica – HK AUTORÁCZ Levice