Šestnástka v úvodnom zápase v Salzburgu s tesnou prehrou, Čechom podľahla 2:3

SALZBURG (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov majú za sebou úvodné vystúpenie na EC RBS Invitation Tournament v rakúskom Salzburgu. Zverenci Ivana Králika v ňom nestačili na rovesníkov z Česka, ktorým podľahli po vyrovnanom priebehu tesne 2:3.

Slovenskí reprezentanti vstúpili do zápasu lepšie, keď sa po Strakovom góle dve minúty pred koncom prvej tretiny ujali vedenia. Súper z Česka však na inkasovaný gól reagoval tromi gólmi po sebe postupne z 22., 35. a 45. minúty. Posledné slovo v zápase mal nakoniec 53,8 sekundy pred koncom Dúbravík, ktorý pri presilovke umocnenej hrou bez brankára dokázal znížiť, na vyrovnanie však Slováci nedosiahli. Napraviť chuť si môže šestnástka už v piatok, keď ich od 15.00 hod. čaká ďalší zápas na turnaji proti domácemu výberu EC Red Bull Salzburg do 17 rokov.

Ďalší program na turnaji bude závisieť práve od piatkového výsledku. Mladých reprezentantov buď bude v sobotu čakať semifinále, ktoré zaobstará druhý a tretí tím tabuľky, alebo ako víťaz skupiny postúpi priamo do nedeľňajšieho finále.

Česko „16“ – Slovensko „16“ 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 22. Lempach (Rozsíval, Mrtka), 35. Rajchl (Frolo), 45. Hrubý (Pavlík, Černý) – 18. Straka (Mišák, Kimák), 60. Dubravík (Saloň, Tomik).
Vylúčenia: 2:1 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 21:30 (6:12, 8:10, 7:8). Rozhodovali: Wiggins – Panholzer, Kübler.
Zostava SR: Brezáni – Lisý, Radivojevič, Dravecký, Rusznyák, Kalman, Čapoš, Kršák – Dubravík, Saloň, Tomík – Mišák, Straka, Kimák – Kriška, Chrenko, Nemec – Bórik, Habla, Tomka, Slovák.

Hlas po zápase

Ivan Králik (tréner SR „16“): „Napriek tomu, že sme prehrali, musím povedať, že zápas s Čechmi bol svojou kvalitou výborný z obdivoch strán. Mrzí nás hlavne druhá tretina, v ktorej sme spravili viacero taktických a individuálnych chýb. Neboli sme v tejto tretine takí aktívni, mali sme horší pohyb, čo nás stálo dnes výsledok. Chlapcov však musím pochváliť, vo svojom prvom vážnejšom reprezentačnom zápase podali veľmi dobrý výkon. Pozitívne je tiež to, že ani za stavu 1:3 sa nevzdali, dokázali sme sa vrátiť do zápasu a celkovo tretia tretina bola z našej strany najlepšia. Práve na nej by sme chceli stavať do zajtrajšieho zápasu, v ktorom nás čaká Salzburg. Aj proti domácemu tímu očakávam ďalší vyrovnaný zápas, v ktorom budú rozhodovať maličkosti. Verím, že keď budeme hrať svoju hru a plniť pokyny, tak dokážeme byť v tejto konkurencii úspešní.“

Predchádzajúce výsledky na EC RBS Invitation Tournament:
EC Red Bull Salzburg „17“ – Česko „16“ 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Program ďalší zápasov na EC RBS Invitation Tournament:
Piatok 26. augusta (15.00): EC Red Bull Salzburg „17“ – Slovensko „16“
Sobota 27. augusta: semifinále
Nedeľa 28. augusta (11.00): finále