Šestnástka prehrala so Švajčiarmi aj v druhom zápase

SCUOLE, BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov neuspela

proti rovesníkom zo Švajčiarska ani v druhom z troch prípravných zápasov. Mužstvo trénera Radoslava Hecla podľahol domácemu výber najtesnejším rozdielom 1:2. Trojzápasovú sériu uzavrie nedeľný zápas so začiatkom o 12.00 h.

 

Podobne ako v piatkom prvom zápase proti Švajčiarsku sa mladým Slovákom nevydaril vstup do stretnutia, keď už po necelých troch minútach prehrávali 0:1 po zásahu Jeremy Jabola Prada. Druhý a zároveň víťazný gól duelu dosiahli domáci ešte v prvej časti hry – dve minúty pred jej koncom zvýšil na 0:2 Kevin Nicolet.

 

Slovenskú šestnástku vrátil do zápasu kontaktný gól krátko po začiatku druhej tretiny, keď sa po prihrávke Alexa Šoteka strelecky presadil Kevin Horváth. Do konca zápasu sa však už národnému tímu nepodarilo zápas zdramatizovať. Celý duel odchytal Matej Marinov, ktorý v piatkovom súboji zasiahol do hry od 24. minúty, keď vystriedal Daniela Ďuriša.

 

Druhý z troch prípravných zápasov – Scuole, Švajčiarsko:

 

Švajčiarsko “16“ – Slovensko “16“ 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Gól SR: 24. Horváth (Šotek).

Zostava SR 16: Marinov – Nemec, Miklovič, Chovaniak, Kliment, Kocúr, M. Mešár, Socha, Pokorný – Bačo, F. Mešár, Slafkovský, Horváth Ožvald, Štefančík, Braun, Štetka, Šotek, Ulbricht, Demek, Bubika.

Vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: F. Steiner, A. Gianinazzi – N. Cantamessi, M. S. Dittli.