„Šestnástka“ odhodlaná proti silnému Česku dosiahnuť aj na víťazstvo

BRATISLAVA (SZĽH) – Tradičný dvojzápas s Českou republikou ukončí pôsobenie reprezentácie do šestnásť rokov aj v práve prebiehajúcej sezóne. Zverenci Milana Sitára v piatok a v sobotu v dvoch meraniach síl v Uherskom Ostrohu vyzvú domácu reprezentáciu, ktorá po rokoch posiela na túto akciu z veľkej časti výber, ktorý absolvuje aj následný turnaj štyroch krajín. O to náročnejšia previerka tak na Slovákov čaká.

Pre viacero hráčov z kádra slovenskej „šestnástky“ skončila sezóna už pred časom. Aj z toho dôvodu absolvovali reprezentanti na sklonku uplynulého týždňa tri zápasy v Maďarsku. „Tieto zápasy nám dosť pomohli, darilo sa nám ako tímu, keďže sme vyhrali všetky tri zápasy. Maďari pritom hrali na slušnej úrovni, hrali tvrdo do tela, no s pribúdajúcim časom už herne odpadávali,“ povedal obranca slovenského výberu Marek Putala.

Ďalší z obrancov, Denis Bakala, tri zápasy v Budapešti neabsolvoval, keďže v tom čase ešte bojoval v drese MHA Martin v sérii o tretie miesto Kaufland Extraligy dorastu. K reprezentácii sa pripojil len deň po tom, čo Martinčania prehrali aj tretí zápas v sérii. „Samozrejme, mrzí to, ale už sklamanie prešlo. Navyše dôležitejší sú juniori, ktorí sa potrebovali zachrániť v extralige,“ povedal 15-ročný obranca.

Marek PutalaMarek Putala

Ten sa v sérii o tretie miesto prezentoval slušnou gólovou produkciou, keď v troch zápasoch série strelil dva zo svojich troch gólov v dorasteneckom drese v tejto sezóne. „(Úsmev) Iba som strieľal od modrej, boli tam hráči a nejako to tam prepadlo. Snáď ale nejaké góly som si ešte ušetril na túto akciu,“ vyslovil Bakala svoju túžbu.

Slovenská „šestnástka“ v tejto sezóne dosiaľ proti výberu Česka ešte nenastúpila. Pre obe družstvá tak je súper miernou neznámou. „Tréner nám už púšťal nejaké ukážky, ako hrajú, aká je ich taktika. Osobne ich hráčov nepoznám, ale určite je to silné družstvo a v zápasoch môžu rozhodovať detaily,“ povedal Putala, ktorého doplnil Bakala: „Česi boli vždy dobrí, ale ak budeme hrať zodpovedne, srdcom a vydáme zo seba všetko, tak môžeme aj vyhrať.“