„Šestnástka“ neuspela v Minsku ani na tretí pokus

MINSK (SZĽH) – Národný tím do šestnásť rokov neuspel ani v treťom zápase na Pohári Prezidentského športového klubu. Zverenci Milana Sitára tentoraz podľahli hokejistom Lotyšska do 17 rokov 0:4 a turnaj v ťažkej konkurencii zakončili bez jediného streleného gólu na poslednom štvrtom mieste.

Milan Sitár (hlavný tréner SR „16“): „Chalani sa na zápas pripravili zodpovedne a musím povedať, že navzdory nepriaznivému výsledku stretnutie oddreli. Zamerali sme sa hlavne na defenzívu a smerom dopredu sme hrozili hlavne z protiútokov. Na strely to dve tretiny bolo vyrovnané, súper nás zlomil až v poslednej tretine. Napriek prehre však na chlapcov nemôžem povedať krivé slovo. Bojovali, ‚makali‘, vrhali sa do striel, hrali so srdcom a v prospech tímu. Snáď na ďalších turnajoch to bude lepšie aj v ofenzíve. V každom prípade pre všetkých hráčov to bola výborná skúsenosť. V reprezentácii do 16 rokov sme stále len na začiatku celého procesu. Mužstvo budujeme hlavne od defenzívy, chalani však musia naďalej veľa-veľa trénovať, nestačí, že sa im niečo nakreslí na tabuľu a hneď to hráči pochopia.  Pokiaľ ide  útočnú stránku, tak tam sa naplno ukázalo, že medzinárodný hokej je iný rýchlostný level ako domáce súťaže. Samozrejme, každého z nás mrzí, že sme na turnaji nedali gól, na druhej strane nás môže aspoň tešiť to, že sme si dokázali vytvoriť sľubné šance, mali sme aj veľa presiloviek na turnaji, čo je dôkazom toho, že sme hrali v pohybe a boli aktívni. Žiaľ hra v početnej prevahe nám nešla.“

Lotyšsko „17“ – Slovensko „16“ 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 17. Kristaps Skrastinš (E. Ozols, Jevdokimovs), 39. Kristaps Skrastinš (Ošenieks), 56. Zabusovs (Millers, P. Ozols), 60. Millers.
Vylúčenia 5:3 na 2 min., presilovky 2:0, oslabenia 0:0. Najlepší hráči zápasu: Gustavs Millers – Jakub Sihelský

Lotyšsko: Riba – Brikmanis, Mežnieks-Zahars, Udris, J. Mateiko, Beločickis, N. Mateiko, Ošenieks, P. Ozols – Prohorenkovs, E. Ozols, Ligis, Kristaps Skrastinš, Zabusovs, Biškins, Bucenieks, Vitolinš, Švanenbergs, Jevdokimovs, Millers, D. Berzinš.
Slovensko: Sihelský – Jombik, Stacha, Baláži, Putala, Ejem, Tomaško, Patzezlt, Bakala – Samuel Krajč, Wachal, R. Nemec, Michalík, J. Ragan, M. Tvrdoň, Smidžár, J. Šimko, Maxim Mastič, O. Ketner, Kolenič.

Priebežná tabuľka Pohára Prezidentského športového klubu

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 16 2 2 0 0 0 12:1 6
2. Bielorusko 17 2 1 1 0 0 9:4 5
3. Lotyšsko 17 3 1 0 1 1 9:9 4
4. Slovensko 16 3 0 0 0 3 0:16 0