Šesť hráčov pokračuje v príprave na MSJ vo svojich kluboch

ŽILINA (SZĽH) - Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov vybral hráčov, ktorí sa v rámci záverečnej fázy prípravy na juniorské MS predstavia v nedeľňajšom prípravnom dueli proti Česku v Třinci. Šiesti hokejisti, ktorí v nominácii na stretnutie nefigurujú, sa vrátili do klubov. V nich budú naberať zápasovú kondíciu. 

Do klubov sa v stredu vrátili obrancovia Oliver Turan (Detva), Oliver Fatul (Zvolen) a útočníci Martin Chromiak, Nicolas Ferenyi (obaja Trenčín), Jakub Nespala (Poprad/Spišská Nová Ves) a Michael Drábek (Liberec). Tréneri sa pre tento krok rozhodli v rámci gradácie záverečnej fázy prípravy na juniorský šampionát v Česku. Do oznámenia finálnej nominácie 23. decembra po poslednom prípravnom stretnutí s Ruskom v Žiline chcú mať všetkých hráčov v zápasovej záťaži. 

„Všetci chlapci, ktorí odišli do klubov, sú stále súčasťou tímu. Tí, ktorí zostali, majú z krátkodobého hľadiska isté len to, že absolvujú nasledujúce tréningy a nastúpia v prípravnom zápase proti Česku. Nechceli sme, aby zvyšní hráči zostali sedieť na tribúne. Využili sme tak výhodu prípravy v domácich podmienkach a administratívne pozmenili nomináciu, aby mali šiesti chlapci zápasovú prax vo svojich kluboch. V najbližších dňoch odohrajú niekoľko duelov, budú v zápasovom tempe, čo je skvelé. Pre trénerský štáb je ideálny stav, aby všetci hrali. Z hľadiska finálnej nominácie je všetko otvorené,“ ozrejmil tréner Róbert Petrovický.  

Nedeľňajší prípravný zápas s Českom v Třinci je na programe od 14.30. V pondelok 23. decembra zakončí juniorská reprezentácia prípravu duelom s ruskými rovesníkmi (15.00) v Žiline. Vstup naň je voľný, priamy prenos prostredníctvom spoločnosti Fanseat môžete sledovať na tomto odkaze

Nominácia SR 20 na prípravný duel s Českom (22. 12. 2019 o 14.30 v Třinci)
 

Brankári: Samuel Hlavaj, Samuel Vyletelka, Jakub Lackovič. 
Obrancovia: Martin Bučko, Boris Česánek, Marcel Dlugoš, Andrej Golian, Samuel Kňažko, Dávid Mudrák, Marko Stacha, Martin Vitaloš.
Útočníci: Maxim Čajkovič, Viktor Ďurina, Róbert Džugan, Martin Faško-Rudáš, Dominik Jendek, Kristián Kováčik, Jakub Minárik, Marek Minárik, Michal Mrázik, Oliver Okuliar, Adam Paulíny, Daniel Vladimír Tkáč.