Sersena s Graňákom nahradia Vydarený a Jurčina

René Vydarený, foto SITA

BRATISLAVA (SZĽH) - Zdravotné problémy obrancov Michala Sersena a Dominika Graňáka dospeli do takého štádia, že realizačný tím musel pred blížiacou sa olympiádou v Soči urobiť na ich miestach zmeny.
Michala Seresena nahradí obranca Hradca Králové René Vydarený a Dominika Graňáka bek TPS Turku Milan Jurčina. Sersenovi zabránili pri účasti pod piatimi kruhmi problémy so slabinami, Graňáka zase odstavil z hry poranený členok.
„Rekonvalescencia Michala Sersena prebiehala síce optimisticky, počas týždňa absolvoval tréningové jednotky individuálneho korčuliarskeho tréningu a v piatok absolvoval aj tímový tréning s určitým fyzickým kontaktom a náročný korčuliarsky tréning zameraný na protipohyb,  obratnosť a krátke štarty. Počas tejto činnosti Michal pociťoval opäť bolesti v dolnej časti trupu svalového charakteru. Vzhľadom na charakter zranenia, ktoré si pravdepodobne vyžiada dlhší čas liečby, by v súčasnom stave bolo jeho nasadenie do zápasu veľmi rizikové,“ povedal na margo Sersenovho zranenia lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták.
Rovno cestou z Moskvy do Trenčína sa v Bratislave zastavil v nedeľu na vyšetrenie u doktora Luptáka aj ďalší zranený obranca Vůjtekovho tímu Dominik Graňák. Ani v jeho prípade nemohol doktor Vladimír Lupták povedať pozitívny záver. „Dominik sa v nedeľu podrobil vyšetreniu na našej klinike Sportclinic, potvrdili sme diagnózu v oblasti ľavého členka. Dobrou správou je, že postavenie zlomeniny je v súčasnosti ideálne, ale kontrolný röntgen urobíme až o niekoľko dní, keď odpuchnú mäkké časti v oblasti členka. Vtedy rozhodneme, či postačí konzervatívna liečba, alebo sa Dominik podrobí operácii. Vzhľadom na krátky čas do začiatky olympijských hier, je jeho štart na turnaji nereálny,“ vylúčil Graňákov štart v Soči Lupták.
Obranca Michal Sersen pociťoval veľké sklamanie už ku koncu týždňa, keďže správu o tom, že do Soči nebude môcť odcestovať, oznámil realizačnému tímu v piatok  „Som sklamaný. Pravda je však taká, že nie som schopný momentálne pripraviť sa ani na ligový zápas a tým pádom ani na olympijské hry. Mrzí ma to o to viac, lebo človek nikdy nevie, či sa ešte niekedy bude mať šancu dostať na taký turnaj. V tomto momente by som ale nepomohol ani tímu a ani sebe. Je to  najlepšie možné rozhodnutie a chlapcom budem držať pri televíznej obrazovke silno prsty, aby sa im podaril uhrať výborný výsledok,“ povedal Michal, ktorý mohol v Soči zažiť olympijskú premiéru.
Nemenej smutný bol aj Dominik Graňák, ktorý aj napriek tomu, že má na konte viac ako 130 reprezentačných zápasov, na olympiáde ešte neštartoval. Na margo zranenia povedal: „Bol to taký zvláštny súboj. Nebol úplne bežný a nevyzeral ani extra nebezpečne. Chcel som pomôcť spoluhráčovi, ktorému puk preskočil hokejku. V momente, keď som ho obchádzal, z druhej strany prišiel protihráč a trochu ma potlačil pred mantinelom. Ja som bol v rýchlosti a súboj som nečakal, pretože som ešte nemal puk. Stratil som rovnováhu a v rýchlosti narazil nohami do mantinelu."
 Keďže Dominik Graňák definitívne nestihne olympijský turnaj, zápasy slovenského mužstva môže sledovať len doma pred televíznou obrazovkou. „Asi sa mi na to nebude pozerať ľahko. Určite si však nenechám ujsť, ako budú hrať chalani a jednoznačne im budem držať palce," zdôraznil 30-ročný obranca.
Inak si nedeľu predstavoval aj tréner Vladimír Vůjtek, ktorý tak musel urobiť v nominácii prvé dve zmeny„Strata každého hráča z pôvodnej nominácie je veľkým sklamaním. S obomi sme počítali na kľúčové miesta našej defenzívy, ale stalo sa žiaľ to, čo nikto z nás nechcel. Na miesta Michala a Dominika sme sa rozhodli vziať Reného Vydareného a Milana Jurčinu. V oboch prípadoch ide o medzinárodne skúsených hokejistov, od ktorých čakáme, že si svoje posty zastanú. Už aby bola prestávka a všetci hráči aspoň v takej situácii, ako sú teraz. V zámorí ešte stále čakáme na správy o zdravotnom stave Ľubomíra Višňovského a Mariána Gáboríka,“ povedal kouč Vladimír Vůjtek.

Fotogaléria