Sekera sa vrátil do akcie po zranení. Tempo bolo rýchle, ale cítil som sa dobre, vravel Slovák

EDMONTON 22. decembra (SITA) - Slovenský hokejista Andrej Sekera v službách Edmontonu Oilers sa zotavil z vážneho zranenia kolena a po viac ako siedmich mesiacoch sa vrátil do zápasového kolotoča severoamerickej NHL.

Rodák z Bojníc nastúpil vo štvrtkovom domácom stretnutí proti St. Louis Blues (víťazstvo 3:2) v treťom obrannom páre s Matthewom Benningom a odohral 16:10 min. Pripísal si jednu "mínusku", prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a zablokoval jednu strelu súpera. Tridsaťjedenročný bek hral predtým naposledy 6. mája v piatom zápase semifinálovej série play-off Západnej konferencie ostatnej sezóny proti Anaheimu Ducks. Sekera si vtedy roztrhol predný skrížený väz a absolvoval operačný zákrok.

"Tempo bolo rýchle, ale cítil som sa dobre. Dosiahli sme dôležité víťazstvo vo vyrovnanom zápase proti silnému súperovi. Potrebujeme naháňať body a dnes nám to vyšlo. Takými víťazstvami si ako mužstvo dvíhame sebavedomie," uviedol Andrej Sekera na videu na webe jeho klubu. Ešte pred zápasom ho citoval portál sportsnet.ca: "Som pripravený tak, aby som mohol odohrať stretnutie na zodpovedajúcej úrovni. Pôjdem do toho naplno s cieľom pomôcť svojmu tímu k víťazstvu. Samozrejme, spoluhráči majú v nohách 34 zápasov a ja nula. Chcem teda hrať jednoducho tak ako tí, čo budú so mnou na ľade."

Sekera dosiaľ odohral v základnej časti NHL 647 stretnutí s bilanciou 45 gólov a 179 asistencií, pridal aj 166 trestných minút. Do Edmontonu sa sťahoval pred dvoma rokmi z Los Angeles, predtým pôsobil aj v Buffale a Caroline. Minulú sezónu odohral v drese Oilers takmer kompletnú, v 80 zápasoch si pripísal 35 bodov (8+27). V play-off pridal v 11 dueloch 1 gól a 2 asistencie.