Sedenie na tribúne vymenil za zber bodov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SZĽH) – Spišiaci si dali v lete najvyšší cieľ – postup do Tipos extraligy. V nej chýbajú desať rokov. K naplneniu smelých ambícií je však potrebné prispôsobiť silu a kvalitu tímu. A to dnes vedenie klubu robí naplno.

Kabína Spišiakov sa v intenzívnejších intervaloch plní novými tvárami. Do útoku naposledy pribudol kanadský hokejista Zach Franko, ktorý je už na východnom Slovensku, ale ešte nehral. Pred ním sa to týkalo Róberta Džugana, ktorý za Spišskú Novú Ves debutoval uplynulý piatok na ľade Topoľčian. Zapísal sa listiny strelcov, ale netešil z víťazstva. Východniari padli pod Tríbečom po výsledku 6:2. „Tento zápas nám nevyšiel. Topoľčany boli efektívnejšie, čo sa preukázalo na skóre,“ pripomenul minulotýždňový súboj v Topoľčanoch mladý slovenský útočník. „Oveľa lepšie to bolo proti Dubnici. Vypracovali sme si pekné vedenie 4:0, ale museli sme sa báť o výsledok do posledných sekúnd,“ hovorí Džugan v súvislosti s vytvorením drámy, keď sa Považania dostali na dostrel jedného gólu.

Práve účastník vlaňajších juniorských majstrovstiev sveta päťdesiat sekúnd pred posledným klaksónom upokojil spoluhráčov piatym klincom do rakvy hostí a potrestal vylúčenie Dominika Tršku. Vyrovnať z 5:3 na 5:5 za necelú minútu bolo nad sily hostí. „Som doma, čo považujem za plus. Neprišiel som do neznámeho prostredia. V šatni som sa stretol s chalanmi z Popradu a okolia. Teším sa, že som na Spiši a uvidíme, čo mi toto pôsobenie prinesie,“ opísal zatiaľ krátke trvanie v kádri ambiciózneho prvoligistu Róbert Džugan. „Tento rok máme veľmi vysoké ambície. Avšak netreba sa hneď pozerať dopredu. Treba žiť prítomnosťou a neupnúť sa príliš na budúcnosť. Postupne k nám chodia noví hráči. Je to fajn, pretože rastie tímová konkurencia. Na druhej strane možno niektorí chlapci zamieria do iných klubov. Je to normálne. Verím však, že nám posily pomôžu a spoločnými silami vybojujeme stanovený cieľ,“ tvrdí najlepší strelec SR 20 na minuloročnom šampionáte v Česku, kde strelil štyri góly.

Róbert Džugan sa v predchádzajúcej skrátenej sezóne ukazoval v A-tíme Dukly Trenčín. Tam mohol pokračovať, ale prihlásil sa do letného try-outu v Košiciach, kde si chcel svojimi výkonmi vypýtať zmluvu. Uspel. Začlenil sa do „oceliarskeho“ zoskupenia. Lenže vo ôsmich dueloch nezaknihoval žiadny bod. Nakoniec sa s Košicami dohodol na vzájomnom ukončení spolupráce. „Na try-out si veľmi dobre spomínam, pretože mi vyšiel výborne. Príprava už nebola taká dobrá, čo som sám pociťoval. Neviem, v čom som zlyhal, alebo neurobil dojem. Sedával som na tribúne, často som bol vedený ako trinásty útočník a bolo to veľmi málo. Som však vo veku, keď potrebujem hrať. Skutočne ma mrzí, že som nemohol ostať v Košiciach, pretože je tam skvelá partia hráčov. Mám na extraligu, no niekedy treba byť skromný a pokorný,“ dodal na záver pre hockeyslovakia.sk Róbert Džugan, ktorý vo dvoch stretnutiach v Spišskej Novej Vsi získal tri body za dva góly a asistenciu.