Sedemnástka zvíťazila v generálke na Turnaj piatich krajín

COLORADO SPRINGS (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov zvíťazila v prípravnom zápase pred Turnajom piatich krajín v Colorado Springs. V nedeľňajšom súboji zdolala výber CAHA Select 3:1. V slovenskom drese sa strelecky presadili Andrej Tomašec, Michal Feranec a Theo Kiss.

Slováci si v generálke na kvalitne obsadené podujatie zmerali sily s mládežníckym tímom Coloradskej amatérskej hokejovej asociácie. V konfrontácii s domácim mužstvom dostali priestor všetci nominovaní hráči vrátane dvojice brankárov, ktorá si rozdelila približne rovnaký čas medzi troma žŕdkami. Obaja zachytali spoľahlivo a kvalitný kolektívny výkon priniesol slovenskému tímu triumf o dva góly. 

„Máme radosť z toho, že chlapci dokázali zvíťaziť v prvom zápase sezóny, hoci v závere duelu nás súper zatlačil. Od začiatku sa snažili hrať aktívne a dodržiavali pokyny, ktoré sme im dali pred zápasom. Vytvorili sme si dostatok šancí aj na väčší počet gólov, ktoré sme však nepremenili. Samozrejme, nevyhli sme sa niekoľkým individuálnym chybám, ale na ich odstránení budeme ešte pracovať do začiatku turnaja,“ povedal pre Hockey Slovakia hlavný tréner reprezentácie do 17 rokov Rastislav Paľov.

Slovenský tím vstúpi do Turnaja piatich krajín v stredu 10. augusta o 23.00 h SELČ. V prvom zápase bude čeliť rovesníkom z Nemecka. V priebehu ďalších troch dní postupne nastúpi aj proti reprezentantom Česka, USA a Švajčiarska. 

Prípravný zápas – Colorado Springs (USA)

Slovensko "17" – CAHA Select (USA) 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly SR:
8. Tomašec (Kiss), 26. Feranec (Fabuš), 35. Kiss

Zostava SR 17: Bodnár (32. Pohanka) – Mitro, S. Kupec, Bajza, Ličko, Barger, Harvánek, Král, Fabuš – Tomašec, Svrček, Kiss – Liščinský, Pitka, Mikulec – Saxa, Valášek, Bachratý – Feranec, Prokopovič, Zálešák. Tréner R. Paľov. 

Program SR 17 na Turnaji piatich krajín v USA (časy sú v SELČ):

STREDA 10. AUGUSTA 

SLOVENSKO - Nemecko (23.00)

PIATOK 12. AUGUSTA

Česko - SLOVENSKO (3.00)

SOBOTA 13. AUGUSTA 

USA - SLOVENSKO (3.00)

SLOVENSKO - Švajčiarsko (23.00)