Sedemnástka zdolala Švajčiarsko a vo Füssene skončila druhá

FÜSSEN (SZĽH) - Hráči tímu SR 17 zakončili účinkovanie na Turnaji 4 krajín vo Füssene výhrou 4:3 nad Švajčiarskom. Zverenci trénera Jána Lipianskeho získali na turnaji 6 bodov za víťazstvá nad Dánskom a Švajčiarskom a obsadili konečnú druhú priečku. Víťazom podujatia sa stali domáci Nemci vďaka jednoznačnej výhre v záverečnom zápase proti Dánsku. Nemecko totiž lepšie zvládlo i vzájomný zápas so Slovenskom a pri rovnosti bodov Nemecka a Slovenska im patrí celkový triumf na turnaji.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov - Füssen, Nemecko:

SR "17 - Švajčiarsko "17" 4:3 (0:2, 3:0, 1:1)
Góly:
26. Kupčo (Babeliak, Gregor), 32. Demek (Bečár, Kupčo), 33. Horváth (Šramaty, Babeliak), 59. Kupčo
Vylúčenia: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Ďuriš - Rajzík, Kliment, Krakovský, Bečár, Miklovič, Kapičák, Gregor, Socha - Kupčo, Ožvald, Demek - Hovráth, Šramaty, Babeliak - Rajčan, Stümpel, Šotek - Malík, Brumerčík, Tvrdoň

Ján Lipiansky, tréner SR 17: "Prvý zápas sme odohrali na veľmi dobrej úrovni, výborne sme sa pohybovali s pukom i bez puku a chalani nepustili Dánov prakticky k ničomu. Dali sme šesť gólov a treba povedať, že ešte veľa ďalších šancí sme nepremenili. V druhom zápase proti Nemecku to však bolo presne naopak, tam sme naozaj nehrali dobre, no napriek tomu chlapci bojovali až do konca. Dokázali sme ešte v tretej tretine vyrovnať na 3:3, potom sme však mali veľa vylúčení, a Nemcom tam v tretej tretine padlo prakticky všetko, na čo siahli. V tomto zápase nemôžeme byť spokojní ani s výsledkom, ani s disciplínou. O pár hodín na to sme však odohrali náročný posledný zápas so Švajčiarskom. V prvej tretine sme sa pomalšie rozbiehali, prehrávali sme 0:2, pričom sme opäť dostali gól v oslabení. Lenže druhú tretinu sme vyhrali 3:0, a v ďalšom priebehu sme opäť mali viacero dobrých šancí, ktoré sme mali premeniť. Výsledok je teda tesný, ale naše víťazstvo proti Švajčiarsku je úplne zaslúžené."

Hodnotenie turnaja:

Ján Lipiansky: "Druhé miesto je za týchto okolností fajn, odohrali sme dva veľmi dobré zápasy, proti Dánom sme hrali perfektne celých 60 minút, nad Švajčiarmi sme dokázali napriek kratšiemu času na regeneráciu zvíťaziť. Na turnaji dostali priestor aj iní chlapci, a hráči, ktorí nedostávajú veľa priestoru, čiže z tohto pohľadu turnaj splnil účel a ukázal nám veľa pozitív, a samozrejme aj určité negatíva. Musíme zlepšiť koncovku, keďže vo všetkých troch zápasoch sme potrebovali veľmi veľa šancí na góly, a naša efektivita nie je taká, ako by sme si predstavovali. Celkovo som však s turnajom spokojný a som rád, že chalani bojovali v každom zápase až do konca."

Konečná tabuľka:
1. Nemecko 6 bodov (lepší vzájomný zápas proti SVK)
2. Slovensko 6 bodov
3. Švajčiarsko 5
4. Dánsko 1