Sedemnástka skórovala až v úplnom závere a podľahla Čechom

SKALICA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov prehrala v prvom z dvojice prípravných zápasov proti rovesníkom z Česka. V Skalici podľahla tradičnému súperovi 1:3. Odveta je na programe v stredu o 17.00 h v neďalekom Hodoníne.

Českí mladíci rozhodli o víťazstve v prvej polovici stretnutia. Na konci 5. minúty sa objavil na ľavom kruhu voľný Jiří Felcman a presnou strelou k žŕdke rozvlnil sieť. V úvode druhého dejstva naňho nadviazal Jan Šprynar, ktorý bol na konci rýchleho protiútoku a prekonal Samuela Urbana. Slovenský brankár čelil počas celého stretnutia až 42 strelám a v 29. minúte skončil za jeho chrbtom aj pokus Františka Albrechta. Český útočník využil voľnú pozíciu na osi klziska. 

Slováci pod vedením trénera Rastislava Paľova zamestnali českého brankára Jana Kasala 22 strelami a dočkali sa jediného presného zásahu. Sedemnásť sekúnd pred záverečnou sirénou skóroval Viliam Kurila, ktorý nezaváhal z vrcholu kruhov a pripravil Kasala o čisté konto. 

Hlas po zápase: 

Rastislav Paľov (tréner SR "17"): "Do zápasu sme vstúpili aktívne, snažili sme sa forčekovať, strieľať. Bohužiaľ, Česi hneď v úvodných minútach premenili svoju šancu na gól, čo nás pribrzdilo. Snaha sa chlapcom nedala uprieť, ale trápili sme sa v koncovke. Doplácali sme na nedostatok striel a slabší dôraz. Naopak, súper nám ukázal, čo je to efektivita a dá sa povedať, že bol vo všetkých činnostiach lepší. Hráčom ukážeme nedostatky na videu, aby ich v zajtrajšom zápase odstránili. Čaká ich posledné vystúpenie v sedemnástke. Preto verím, že výsledok bude opačný."

Prípravný zápas (Skalica):

Slovensko "17“ – Česko "17“ 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 60. Kurila (Cedzo, Pobežal) – 5. Felcman (Štancl, Kubíček), 25. Šprynar (Felcman, Štancl), 29. Albrecht (Eich, Spěváček).
Vylúčenia na 2 min: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 22:42, rozhodovali: Müllner, Žák – Frimmel, Junek, 131 divákov.

Slovensko "17“: S. Urban – S. Barcík, A. Čajkovič, Královič, Kupec, Beluško, Sluka, Sakmár, Jurčo – Pilát, Jobek, Kukumberg – Masnica, Pobežal, Cedzo – Kurila, Dej, A. Barcík – Rohaľ, Párička, Belic.