Sedemnástka na úvod podujatia v Colorade nastrieľala Nemcom osem gólov

COLORADO SPRINGS (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov začala účinkovanie na Turnaji piatich krajín v USA jasným víťazstvom. Nemeckých rovesníkov zdolala v Ed Robson Arene v Colorado Springs suverénne 8:2. Zverenci Rastislava Paľova odohrajú ďalší zápas na podujatí v piatok o 3.00 h SELČ proti Čechom.

Nemci síce lepšie vstúpili do stretnutia, keď v presilovke na začiatku 2. minúty otvoril skóre Manuel Schams, ale zakrátko vyrovnal Samuel Kupec. Prvé dejstvo sa skončilo nerozhodne, druhé však patrilo mladým Slovákom. Vďaka presným zásahom Tobiasa Pitku, Alexa Zálešáka, Michala Valáška a Michala Svrčeka viedli po 40 minútach jasne 5:1. V záverečnej tretine nedopustili komplikácie a ešte trikrát prekonali nemeckého brankára. Postupne sa presadili Andrej Tomašec, Theo Kiss a druhýkrát v zápase Pitka. V drese súpera skorigoval nepriaznivý výsledok Felix Kerbel.

Hlas po zápase: 

Rastislav Paľov, Tréner SR „17“: „Zápas sme nezačali dobre. V úvodných desiatich minútach sme boli viackrát vylúčení za úplne zbytočné fauly v útočnom pásme, strednom pásme či po zákroku hokejkou. Odzrkadlilo sa to aj na inkasovanom góle, na ktorý sme však dokázali rýchlo odpovedať. Po prvej tretine sme hráčom dohovorili a tí zmenili svoje mentálne nastavenie. Dohrávali súboje, zblokovali veľa striel, boli aktívnejší a sériou gólov v rýchlom slede položili súpera na kolená. V tretej tretine sme využili dve presilovky a teší náš celková práca špeciálnych tímov, keďže sme raz skórovali aj v oslabení. Každý jeden z hráčov si zaslúži poďakovanie za výkon v prvom zápase na turnaji. Podržal nás aj brankár Bodnár. Verím, že v rovnakom duchu budeme pokračovať v najbližšom dueli."

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov – Colorado Springs (USA)

Nemecko – Slovensko 2:8 (1:1, 0:4, 1:3)
Góly:
2. Schams (Seeger, Schütz), 47. Kerbel (Otten, Pul) – 2. S. Kupec (Mitro, Kiss), 28. Pitka (Liščinský, Mikulec), 29. A. Zálešák, 33. M. Valášek (Mikulec, Pitka), 36. Svrček, 41. Tomašec (Kiss, Svrček), 49. Kiss, 50. Pitka (Mikulec).
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 23:35.

Zostava SR 17: Bodnár – Mitro, S. Kupec, Bajza, Ličko, Barger, Harvánek, Král, Fabuš – Tomašec, Svrček, Kiss – Liščinský, Pitka, Mikulec – Saxa, M. Valášek, Bachratý – Feranec, Prokopovič, A. Zálešák. Tréner R. Paľov. 

Zostrihy zo stredajších zápasoch na Turnaji piatich krajín