Sedemnástka deklasovala nemeckých rovesníkov 8:1, štvorbodoví Chromiak so Sisikom

VAUJANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov vyhrala na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Vaujany oba zápasy. Po zrušenom štvrtkovom súboji so Švajčiarmi pre nespôsobilosť ľadovej plochy zdolala v piatok o rok starší francúzsky výber 3:2 a v sobotu rozstrieľala nemeckých rovesníkov vysoko 8:1.

Polovicu gólov pritom zaznamenali zverenci trénera Rastislava Paľova v presilovkách. V zápase sa štyrmi kanadskými bodmi blysli dvaja slovenskí mladíci – Jakub Chromiak zaznamenal štyri asistencie, Samuel Sisik si úctyhodný zárez rozdelil do dvoch gólov a dvoch asistencií.  

 

Turnaj štyroch krajín hráčov do 17 rokov vo Vaujany

Slovensko – Nemecko 8:1 (3:0, 1:1, 4:0)

Góly: 4. Ridzoň (Pekarčík, Eperješi), 9. Eperješi, 20. Kurila (Pilát), 31. Sisik (Cedzo, Chromiak), 48. Sisik (Chromiak, Eperješi), 55. Rohaľ (Stahoň, Pilát), 56. Rohaľ (Chromiak, Sisik), 59. Cedzo (Chromiak, Sisik)  – 30. Kinzel (Brandl, Bicker).

Vylúčení: 7:4 na 2 min, navyše Kukuk 5+DKZ, Ruckdäschel a Brandl (všetci Nem.) 5 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Rohrer – Mellet, Mengual – 122 divákov.

Zostava SR: Obžera – Valko, Eperješi, Sluka, J. Chromiak, Sakmár, Beluško – Ridzoň, Stahoň, Pilát – Cedzo, Sisik, Kurila – Pekarčík, T. Varga, Rohaľ – Gron, Párička, Žurek. Tréner R. Paľov.

Hlas po zápase

Rastislav Paľov, tréner SR 17: „V úvode súboja s Nemcami sme chceli nadviazať na tretiu tretinu z duelu s francúzskou osemnástkou, ktorá nám vyšla. Strelili sme tri góly, bolo cítiť, že chlapci si veria. Hoci druhá tretina bol z našej strany trošku slabšia, v tretej sme sa vrátili k hre z prvej a pridali ďalšie góly. Mohlo ich byť v konečnom dôsledku aj viac. Nemci začali hrať v súbojoch na hrane únosnosti. Inkasovali tri päťminútové tresty, ale mohli a mali ešte viac. Niektoré zákroky už boli za hranou. Škoda, že chlapci pre nespôsobilosť ľadu nemohli odohrať na turnaji prvý duel so Švajčiarmi. Táto konfrontácia im bude chýbať. Zostávajúce dva duely dopadli dobre. Hráči vytvorili dobrú partiu, hrali ako tím a na ľade to potvrdili, čo nás, trénerov, teší. Z Francúzska odchádzame spokojní.“