Saracino napodobnil brata, Zvolen vníma ako výbornú príležitosť

Po stopách svojho staršieho brata sa v lete vybral Američan Nick Saracino. Sedem rokov od pôsobenia Chrisa v Banskej Bystrici podpísal kontrakt s neďalekým Zvolenom. A svoje rozhodnutie zatiaľ nemá prečo ľutovať. V zostávajúcom programe základnej časti bude so spoluhráčmi bojovať o víťazstvo v základnej časti a obhajobu majstrovského titulu. 

Pod Pustým hradom je spokojný. „Vo Zvolene sa cítim výborne. Máme dobrý tím, sme skvelá partia s kvalitnými trénermi. Verím, že takto budeme pokračovať a udržíme si to aj v play off,“ rozhovoril sa pre Hockey Slovakia rodák zo St. Louis. 

Výborné miesto pre európsky štart

Doterajšia kariéra útočníka, ktorý 20. februára oslávil okrúhlu tridsiatku, bola spojená len so zámorskými súťažami. Prečo sa rozhodol pre Zvolen? „Pred niekoľkými rokmi hral môj brat v Banskej Bystrici a keď som dostal ponuku, zavážilo aj to, že Zvolen získal v minulej sezóne titul. Povedal som si, že to je výborné miesto, kde začať moju kariéru v Európe,“ priznáva.

Pri letnom rozhodovaní si nechal poradiť aj od brata Christophera. „Zhováral som sa s mojím agentom aj s bratom. Keďže žil jeden rok v Banskej Bystrici, vedel mi povedať niečo o lige i krajine. Boli to dobré rady. Povedal mi, že Zvolen je dobrý klub s víťaznou mentalitou. Chcel som byť toho súčasťou,“ pokračuje Nick Saracino.

Počas sezóny si legionár prešiel všetkými útokmi. Svojou všestrannosťou sa trénerom hodí do každej hernej situácie. „Snažím sa na sebe stále pracovať a byť pre tím prospešný v každej formácii, v ktorej sa ocitnem. Teraz, keď máme v tíme viacero zranených, hrávam aj v prvej päťke. Som vďačný za to, že mi tréneri dôverujú a verím, že sa im za to odvďačujem dobrými výkonmi,“ dúfa bývalý hráč Jacksonvillu v ECHL.

Vo Zvolene je výborná partia

Ako už bolo spomenuté v úvode, Bryndziari by si radi zopakovali svoju spanilú jazdu za Pohárom Vladimíra Dzurillu. „Máme na to, aby sme to dokázali znovu. Sme na špici tabuľky, ale je to vyrovnaná súťaž s kvalitnými tímami. Záleží na tom, ako budeme hrať v play off. Pevne verím, že budeme silní.“

Vo Zvolene si pochvaľuje aj výborný kolektív. „Vytvorila sa tu veľmi dobrá partia. Začína to trénermi, ktorí sa snažia o dobrú náladu a nedelia hráčov. Nie sme tu dve rozdelené skupiny Slovákov a legionárov, ale všetci ťaháme za jeden povraz. To vytvára dobré prostredie v kabíne,“ odhaľuje súdržnosť zvolenskej šatne Saracino. 

So svojimi výkonmi je spokojný. Teší ho aj dobrá spolupráca na ľade. „Je to neustály proces, ale myslím si, že v posledných zápasoch hráme dobre. Aj keď nebodujeme vždy, ale vieme sa dostať do šancí, zlepšujeme sa od zápasu k zápasu,“ tvrdí a následne charakterizuje sám seba. „Myslím si, že som schopný hrať kdekoľvek v útoku, či už na oboch krídlach alebo na pozícii centra. Okrem toho, že viem strieľať góly, viem pomôcť tímu aj v obrane. Som teda obojsmerný hokejista.“

Slovensko? Veľmi dobrá liga a krásna krajina

Vďaka skúsenostiam z predchádzajúcich pôsobísk môže dobre odhadnúť aj kvalitu našej najvyššej súťaže. „Slovenská extraliga je veľmi dobrá liga s kvalitnými hráčmi. Môžem to porovnávať so zámorskou AHL a ECHL. Myslím si, že je kvalitou niekde medzi nimi. Je zábavné tu hrať, zároveň veľmi náročné. Užívam si túto skúsenosť,“ hovorí Saracino. 

Ako ďalej priznáva, na Slovensku sa mu zapáčilo. „Čo viem o Slovensku? Máte radi halušky, ktoré chutia aj mne, najmä so slaninou na vrchu. Máte krásnu krajinu s nádhernou prírodou,“ skladá komplimenty a hneď dostáva otázku, či niečo už pochytil aj zo slovenčiny. „Samozrejme, nejaké slovíčka sa na mňa nachytali, aj keď asi predovšetkým nadávky. Ale napríklad viem dobre a silný, to je to, čo obvykle hovorím na striedačke a aj to najčastejšie počujem od trénerov,“ usmieva sa.

Do našej krajiny už za ním stihla zavítať aj najbližšia rodina. „Bola tu moja manželka, ale už išla domov. Niekoľkokrát tu boli aj moji rodičia a moja mamina by mala čoskoro prísť opäť. Som nadšený, že ju budem znovu vidieť,“ netají víťaz súťaže NCAA zo sezóny 2014/2015 v drese Providence College. 

O svojej hokejovej budúcnosti však príliš hovoriť nechce. „Uvidíme, ja sa snažím len sústrediť na svoje výkony. Ak presvedčím, prídu ponuky a potom sa budem rozhodovať, kde budem pôsobiť,“ dodal na záver rozhovoru pre Hockey Slovakia Nicholas Saracino.