Rytieri vyplienili hradby súperov a získali vlajku lídra

ZVOLEN (SZĽH) - Tipos extraliga má nového lídra. Priebežné prvenstvo vytrhli z rúk HK Poprad hokejisti Zvolena. Tabuľkový posun „rytierov“ je o to obdivuhodnejší, že posledných osem zápasov odohrali na klziskách súperov.

Sériu tripov zakončili zverenci Petra Oremusa v Miškovci, kde zvíťazili 3:2 a zabodovať tak dokázali vo všetkých ôsmich dueloch cestovateľskej šnúry.

„Tých januárových zápasov vonku bolo naozaj veľa a som veľmi rád, že sme v nich získali toľko bodov. Za to patrí chlapcom veľká vďaka,“ vyslovil sa Oremus. Posun na čelo tabuľky vníma ako príjemný bonus. „Nie je to pre nás hlavná téma. Pre mňa je dôležité, že sa do zostavy vracajú zranení chlapci a veľkým plusom je, že sme sa dokázali dopracovať k dobrým výsledkom aj v omladenej zostave.“

Popradčanov dokázali pred nedávnom zosadiť z čela tabuľky aj hráči Slovana Bratislava, no „kamzíci“ si vzali stratenú pozíciu rýchlo späť. Zvolenčania by si radi podržali post lídra dlhšie.

„Určite to teší,“ poznamenal útočník Václav Stupka. „Je to však len pocit krátkodobej radosti. Veľmi sme potrebovali tieto výhry z klzísk súperov, ale všetci vieme, že musíme pozerať dopredu. Pred nami sú ďalšie zápasy a všetko sa môže rýchlo zmeniť.“

Aj tréner Peter Oremus dobre vie, že nechať sa uniesť postupom na prvú priečku by bolo veľmi nebezpečné.

„Musím však zdôrazniť, že extraliga je veľmi vyrovnaná. Dôležité je, aby sme nepoľavili a podávali naďalej výkony z posledného obdobia. Ak sa nám to podarí, tak budú v poriadku aj výsledky,“ doplnil zvolenský kormidelník.