ROZHOVORY Z BUBLINY: S Martinom Marinčinom o tlaku, Geryho role i návrate do Európy

BRATISLAVA (SZĽH) – Martin Marinčin sa objavil v kabíne reprezentačného áčka po vyše dvoch rokoch. A v porovnaní s jej šampionátovým zložením z roku 2019 v nej našiel veľa šikovnej omladiny, ktorá túži zabojovať o účasť na zimných olympijských hrách v Pekingu. Skúsený obranca, zocelený jedenástimi rokmi pôsobenia v zámorí, má rovnaké ambície. Dobrou náladou v bratislavskej bubline oplýva aj vďaka izbovému spolunažívaniu s Martinom Gernátom. O ich priateľskom vzťahu ochotne porozprával v našej minisérii Rozhovory z bubliny.  

„Prvýkrát som v situácii, že ideme hrať o účasť na olympiáde. Ale extra tlak nepociťujem. Vieme, aký máme cieľ, ktorý chceme splniť. Musíme ísť deň po dni a vyhrať všetko, aby sme sa na konci mohli tešiť,“ povedal nám Martin Marinčin.

Po dvojročnej pauze našiel v kabíne národného tímu aj zopár výrazne mladších spoluhráčov. Dokonca troch vekom ešte tínedžerov. „Kabína je dosť mladá. Prvý deň som sa rozhľadel a povedal si, koľko veľa mladých chlapcov máme. Bol som pomaly najstarší,“ pousmial sa Martin Marinčin a dodal: „Je skvelé, že máme toľko šikovných mladých hokejistov. Verím, že miniturnaj zvládneme a všetci sa ukážu v dobrom svetle. A v neposlednom rade, že si budú môcť zahrať na zimných olympijských hrách,“ dodal 29-ročný bek, nová tvár v kádri třineckých „oceliarov“.

Pozrite si našu minisériu Rozhovory z bubliny a dozviete sa viac: