Richard Pavlikovský: v trenčianskom regióne makáme, aby tí "po nás" boli lepší ako my

TRENČÍN (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom, mestom Trenčín a ďalšími mestami v kraji predstavil v pondelok vzorový hokejový región Trenčín, ktorého súčasťou sú rozvojové projekty na podporu mládeže – Hokejová akadémia, Centrum športovania pri základných školách a vzdelávacia platforma.

Mnohé významné organizácie, mestá a školy dal s vidinou spoločného cieľa dokopy predseda komisie Rozvojového centra hokejového regiónu Trenčín a bývalý profesionálny hokejista Richard Pavlikovský. „My všetci pracujeme na tom, aby sme vytvorili podmienky, z ktorých môže vyjsť nová zlatá generácia. Ale nie je to len o nej. Tá bude len akousi čerešničkou na torte. Ten, kto nebude mať dostatočný hokejový talent, bude žiadaný pre svoje vlastnosti a hodnoty na trhu práce,“ vysvetlil na tlačovej konferencii pri predstavovaní vzorového hokejového regiónu – Trenčín Richard Pavlikovský.

Región Trenčín bude vzorovým pre ďalšie regióny na Slovensku. Centrum športovania pri základných školách má všetkým deťom poskytnúť hodiny korčuľovania a popoludňajšie pohybové aktivity. Hokejová akadémia má vychovať budúce hokejové hviezdy a tým, ktorí sa neuplatnia ako hokejisti, má dať vzdelanie, aby sa uplatnili na trhu práce. Vzdelávacia platforma má našim trénerom a hokejovým odborníkom pomôcť orientovať sa v aktuálnych trendoch a stať sa špičkovými odborníkmi v práci s deťmi a mládežou. „Ideme ďalej do spoločnosti hľadať podporu a spoluprácu a chcel by som zdôrazniť, že pozvaný je každý. Preto ak vás to zaujíma, my vieme ako na to, tak sa pridajte. Považujte to za otvorenú výzvu slovenského hokeja: Buď majster sveta! A nejedná sa len o hokej,vyzýva Richard Pavlikovský.

Spoločným cieľom je, aby každé dieťa malo šancu stať sa významnou osobnosťou a byť uznávaným odborníkom alebo majstrom sveta. „Neuspokojíme sa len s povrchným riešením. Budúcnosť je už teraz. Nech tí ,po nás´ budú lepší ako my!povedal na tlačovej konferencii Richard Pavlikovský.


Fotogaléria