Réway na olympiáde v Pjongčangu hrať nemôže

BRATISLAVA 30. októbra (SITA) - Slovenský hokejový útočník Martin Réway, ktorý skončil pôsobenie v organizácii severoamerickej hokejovej NHL Montreal Canadiens a rozhodol sa pre návrat do Európy, sa nebude môcť zúčastniť na budúcoročných zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

Nevyplnil totiž formulár, ktorý je základnou podmienkou nominácie. Informuje o tom denník Šport. Generálny manažér slovenských reprezentácií Miroslav Šatan sa v čase, keď bol Réway v Lavale na farme Canadiens, na neho obrátil v súvislosti s formulárom. Réway ho nevypísal. "Očakával som, že to s Martinom môže takto skončiť. Preto som naňho nenaliehal. Žiaľ, nechcel to urobiť," cituje Šport Šatana.

"Hlavný tréner Lavalu Sylvain Lefebvre, generálny manažér Canadiens Marc Bergevin a ja sme sa s Martinom stretli po zápase 25. októbra. Hovorili sme o možnostiach a Martina sme informovali, aby pokračoval v práci na plnohodnotnom návrate do súťažného diania najmä po kondičnej stránke v tíme Laval Rocket. Dali sme Martinovi čas na premýšľanie, on sa napokon rozhodol pre návrat do Európy. Najlepšia pre obe strany bola dohoda u ukončení spolupráce. Martinovi prajeme veľa šťastia v budúcnosti," povedal pre oficiálny web klubu Montreal Canadiens Larry Carriére, generálny manažér farmárskeho tímu Laval Rocket.

Réwaya si Montreal vybral vo štvrtom kole draftu do NHL v roku 2013 ako celkovú 116. voľbu. Celú sezónu 2016/2017 musel vynechať pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom. Pred začiatkom aktuálneho ročníka NHL absolvoval predsezónny prípravný kemp Montrealu. Vedenie ho však v septembri poslalo do farmárskeho tímu Laval Rocket v nižšej AHL. Za tento klub odohral päť zápasov, v ktorých nestrelil gól, ale do štatistík si pripísal dve asistencie.

Pred pár dňami sa mladý hokejista médiám posťažoval, že mu hokej zatiaľ vôbec nechutí. Klub Slováka umiestnil na listinu voľných hráčov, čo je štandardná procedúra pri ukončení spolupráce. Dvadsaťdvaročnému bývalému slovenskému reprezentantovi a bronzovému medailistovi z juniorských MS 2015 plynul druhý rok z trojročného nováčikovského kontraktu.