Réway dnes nastúpi v drese Slovana proti Ufe

BRATISLAVA 13. novembra (SITA) - Slovenský útočník Martin Réway v pondelok absolvuje svoj debut v drese HC Slovan Bratislava - v domácom zápase proti Salavatu Julajev Ufa (19.30 h) v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Tréneri ho zaradili do druhej formácie a na pozíciu krídelníka. Bez ďalších podrobností o tom informuje verifikovaná facebooková prezentácia Slovana.

Dvadsaťdvaročný kreatívny útočník koncom októbra ukončil svoje pôsobenie v organizácii severoamerickej hokejovej NHL Montreal Canadiens. Bronzovému medailistovi z juniorských MS 2015 plynul druhý rok z trojročného nováčikovského kontraktu. Rozhodol sa pre návrat do Európy, Slovanu sa upísal do konca sezóny. Montreal si talentovaného hokejistu vybral vo štvrtom kole draftu do NHL v roku 2013 ako celkovú 116. voľbu.

Celú sezónu 2016/2017 musel vynechať pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom. Pred začiatkom aktuálneho ročníka NHL absolvoval predsezónny prípravný kemp Montrealu. Vedenie ho však v septembri poslalo do farmárskeho tímu Laval Rocket v nižšej AHL. Za tento klub odohral päť zápasov, v ktorých nestrelil gól a do štatistík si pripísal dve asistencie.