Reprezentácia žien prehrala s Nórskom. Triumf na turnaji sa jej vzdialil

MICHALOVCE (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia nenadviazala na včerajší triumf nad Francúzskom. V druhom vystúpení na Turnaji šiestich krajín v Michalovciach prehral národný tím s Nórskom najtesnejším rozdielom 2:3. V výsledku rozhodla prostredná tretina, v ktorej padlo všetkých päť gólov. Slovenky dokázali v nepriaznivo sa vyvíjajúcom stretnutí dvakrát vyrovnať zásluhou gólov Haluškovej a Hlinkovej. No tretí zásah v podaní Kjellesvikovej zo záveru druhej tretiny bol nakoniec víťazný. Slovenské hokejistky si skomplikovali cestu za víťazstvom v A skupine turnaja, ktoré by znamenalo postup do súboja o víťazstvo. O tom, či si Slovenky nakoniec zahrajú o prvé, alebo tretie miesto na turnaji rozhodne piatkový duel Francúzska proti Nórsku.

Ženská reprezentácia sa v piatok predstaví vo Vranove nad Topľou v zápase proti Číne, ktorý má exhibičný charakter a nezapočítava sa do výsledkov turnaja.

 

Matej Ševčík – tréner reprezentácie Slovenska žien:

"V prvej tretine sme sa museli vysporiadať s väčším tlakom súpera, ktorý bol oddýchnutý a bolo cítiť, že máme prvý zápas za sebou. Aj keď strelecky sme mali o jednu strelu viac, ale herne to bolo rozhárané, skôr bojovné. Druhú tretinu sme boli aktívnejší, ale prehrali sme ju 2:3 po chybách, ktoré by sa nemali stávať. Ale nie je to pre nás až tak dôležité, je to prípravný turnaj. Mali sme na konci dobré šance na skórovanie, dokonca aj trestné strieľanie, ktoré sme nepremenili. V porovnaní so včerajšom nás opustila efektivita. Po hernej stránke sme nesklamali, dievčatá preukázali bojovnosť, nasadenie aj odhodlanie vyhrať a do posledných sekúnd sme sa bili o výsledok. Na tomto turnaji je podstatné, aby boli vyťažené všetky hráčky, aby sme pracovali na systéme a veciach, ktoré sú dôležité pre budúcnosť. Budeme radi, pokiaľ sa stretneme s kvalitným súperom a to sa pravdepodobne stane. Buď budeme hrať v sobotu s Dánskom, alebo Maďarskom. Čaká nás zajtra zápas s Čínou a v sobotu o umiestnenie. Či to bude o prvé, alebo tretie uvidíme – dôležité je odohrať čo najviac náročných zápasov."

 

Turnaj šiestich krajín žien, Michalovce

SLOVENSKO – Nórsko 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Góly SR: 31. Halušková (Košecká), 36. Hlinková (Čupková, Ištocyová L.)

Vylúčení: 4:4, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, strely 21:28

Rozhodcovia: Nikoleta Celarová – Magdaléna Čerhitová, Tatiana Kasašová.

 

Zostava SR ženy: Tabačková – Trebulová, Drábeková, Šuliková, Kučerková, Vargová, Sádecká – Hlinková, Čupková, Ištocyová, Halušková, Košecká, Korenková, Maskaľová, Kúbeková, Suráková, Nemčeková, Hajniková.


Ďalšie články