Reprezentácia žien obsadila na turnaji v Michalovciach štvrté miesto

MICHALOVCE (SZĽH) – Slovenskej ženskej hokejovej reprezentácii sa nevydaril záverečný zápas na domácom Turnaji šiestich krajín v Michalovciach. V súboji o konečné 3. miesto prehrali zverenky trénera Mateja Ševčíka s Dánskom vysoko 0:4.

Slovenské hokejistky nepotešili takmer 600 divákov na tribúnach michalovského štadióna a po prvýkrát na Turnaji šiestich krajín vyšli gólovo naprázdno.

Pritom v streleckej aktivite výrazne prevýšili svoje súperky zo severu Európy, keď ich prestrieľali 25:15. Dánske reprezentantky predviedli vysokú efektivitu, keďže na strelenie gólu im stačili v priemere len štyri pokusy.

V prvej tretine sa hral vyrovnaný zápas až do jej poslednej minúty, keď skóre duelu otvorila 57 sekúnd pred sirénou Josefine Jakobsenová. Slovenkám sa do zápasu nepodarilo vrátiť ani v druhej časti hry. Práve naopak – v druhej minúte inkasovali počas vlastnej presilovej hry z hokejky Michele Brix Nielsenovej. V poslednej tretine dokázali reprezentantky Dánska využiť obe presilové hry a Nielsenová a Jakobsenová zaznamenali svoje druhé góly v stretnutí.

 

Turnaj šiestich krajín žien, Michalovce

SLOVENSKO – Dánsko 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Vylúčení: 2:3, presilovky 0:2, oslabenia: 0:1, strely 25:15

Rozhodcovia: Nikoleta Celarová – Martin Jobbágy, Jaroslav Riš.

 

Zostava SR ženy: Rišianová – Drábeková, Košecká, Kučerková, Šulíková, Vargová, Trebulová – Maskaľová, Hlinková, Korenková, Halušková, Čupková, Ištocyová, Nemčeková, Kúbeková, Sádecká, Suráková, Hajniková, Dzurinová.