Reprezentácia žien do 18 rokov s prehrou proti Japonsku

PÚCHOV (SZĽH) – Hokejové reprezentantky do 18 rokov majú za sebou druhé vystúpenie na turnaji série European Hockey Tournament v Púchove. Zverenkyne Petra Kúdelku s favorizovanými Japonkami herne nenadviazali na zápas s Fínskom a súperovi podľahli hladko 0:6.

Na prvý gól sa dlho čakať nemuselo, keďže už po necelých troch minútach hry sa Japonky prezentovali veľmi peknou kombináciou na jeden dotyk, na konci ktorej bola Šigaová, ktorá poľahky poslala puk za Zimkovej chrbát – 0:1. V ôsmej minúte mohli Japonky pridať aj druhý gól, keď pri dorážke zívala pred Itovou odkrytá slovenská bránka, no japonská útočníčka pálila nad. V 13. minúte ušla do úniku Suzukiová, Zimková sa však prezentovala dobrým zákrokom vyrážačkou. Prešlo len však zopár sekúnd a Japonky sa predsa len dočkali druhého gólu, keď bekhendom slovenskú gólmanku prekonala po druhýkrát Šigaová.

Obraz hry v druhej tretine sa nezmenil, aj naďalej mali viac z hry Japonky, ktoré mohli skórovať dokonca aj pri vlastnom oslabení. V 25. minúte získala puk Šigaová, ktorá sa aj sama dostala do šance, jej strela na bližšiu žrď však nemierila do priestoru bránky. Hneď vzápätí na opačnej strane ale mali veľmi dobré šance Slovenky. Po Dobošovej dorážke Vargovej strely ostal puk na chvíľu voľný v japonskom bránkovisku, obrankyne hostí však puk odpratali. Nie nadlho, krátko nato mala ďalšiu šancu Dobošová, tentoraz z priamej strely, Nakanová však odolala. Výborný výkon ale podávala v slovenskej bránke jej náprotivníčka Zimková, ktorá v 34. minúte zlikvidovala prečíslenie dvoch na jedného a strelu Suzukiovej.

Japonky sa gólovo začali výraznejšie presadzovať v tretej tretine. Už individuálna akcia zakončená gólom od Nagaokaovej po 96 sekundách hry čo-to naznačila. V 45. minúte navyše pridala štvrtý gól strelou švihom z osi klziska Sasakiová a prakticky pochovala nádeje Sloveniek na zisk bodov. Aspoň čestný úspech sa snažila dosiahnuť v 47. minúte Halušková, pred ktorou sa otvoril voľný priestor, svoju strelu ale namierila iba do stredu bránky. Miesto toho Slovenky do konca zápasu ešte dva razy inkasovali. Najprv síce v 50. minúte Šigaovej strela skončila na žŕdke, no v 54. minúte i 31 sekúnd pred treťou sirénou Nagaokaová svojimi gólmi dala výsledku konečnú podobu a súčasne sama si tým zavŕšila hetrik.

Hlas po zápase

Peter Kúdelka (hlavný tréner SR „18“ ženy): „Nenadviazali sme na svetlé momenty zo včerajšieho zápasu proti Fínsku. Nedokázali sme prekročiť hranice svojich možností ani v základných veciach. Je to veľká škoda, pretože dievčatá vedia hrať ďaleko lepší hokej než dnes predviedli, avšak bez pohybu sa hrať nedá. Je to pre nás ďalšia lekcia, verím, že sa zo zápasu poučíme a v zajtrajšom zápase chceme hrať lepšie než sme hrali dnes.“

Slovensko „18“ ženy – Japonsko „18“ ženy 0:6 (0:2, 0:0, 0:4)
Góly: 3. Šigaová (K. Suzukiová, Sakurajová), 14. Šigaová, 42. Nagaokaová, 45. A. Sasakiová (Nagaokaová, Nomurová), 54. Nagaokaová (Simomukaiová), 60. Nagaokaová (Šigaová).
Vylúčenia na 2 min.: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 17:40 (5:12, 5:12, 7:16). Rozhodovali: Rehák – Čerhitová, P. Tvrdoň. Najlepšie hráčky zápasu: Júlia Matejková – Akane Šigaová. 115 divákov. 

Slovensko: Zimková – Vysokajová, L. Šulíková, Kučerková, Vargová, Jašková, A. Šulíková, Leskovjanská, Hudáková – Nemčeková, Matejková, Kúbeková – Dobošová, R. Halušková – Šimnová, Štetiarová, Kapičáková - Hudáková, Schredlová, Gáliková.
Japonsko: Nakanová – K. Cucumiová, Sakurajová, Jamašitaová, Nomuraová, Tomiučiová, Takahašiová – Itoová, K. Suzukiová, Šigaová – Simomukaiová, A. Sasakiová, M. Cucumiová – Hajakawaová, Sonojaová, Nagaokaová – Wadžimaová.


Tabuľka

2018 W18 European Hockey Tournament Z B
1 Japan W18 Japan W18 3 9
2 Czech Republic W18 Czech Republic W18 3 6
3 Finland W18 Finland W18 3 3
4 Slovakia W18 Slovakia W18 3 0