Reprezentácia žien do 18 rokov nestrelila gól ani Češkám

PÚCHOV (SZĽH) – Ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov po včerajšej prehre 0:6 s Japonskom nevsietila gól ani vo svojom poslednom vystúpení na turnaji U18 European Hockey Tournament v Púchove, keď favorizovanému Česku v hmle príznačnej pre hokej v tomto ročnom období podľahla 0:7. V prvom zo série turnajov proti najužšej svetovej špičke tak skončila na poslednom 4. mieste.

Úvod stretnutia priniesol celkom vyrovnanú partiu, tá však trvala len do chvíle, kým Slovenky po prvý raz inkasovali. V 7. minúte sa do úniku dostala Haasová a kľučkou do forhendu prekonala Pösingerovú. V 11. minúte pri presilovke z ostrého uhla strieľala Exnerová a hoci pri puku v bránkovisku bola Šulíková, nešťastným odrazom od brankárky pri odprataní skončil puk v slovenskej bránke – 0:2. Ubehla presne jedna minúta a Češky sa tešili znovu, Machalová naservírovala puk pred odkrytú bránku Machalovej, ktorá poľahky zvýšila už na 3:0. A to nebolo zo strany Češiek v prvej tretine všetko. Necelé dve minúty pred prvou sirénou, totiž Exnerová v nájazde na Pösingerovú pridala svoj druhý a celkovo štvrtý gól.

Úvodnú gólovú šancu si v druhej tretine vypracovali Slovenky, keď na útočnej modrej čiare ostala zabudnutá Dobšová, v úniku sa však dostala do ťažkého uhla a jej zakončenie veľa šancí na úspech nemalo. Češky naďalej kontrolovali hru a v 32. minúte zásluhou Dýckovej po peknej kombinácie po vhadzovaní zvýšili na 5:0. Tá istá hráčka po veľmi obdobnej situácii skórovala aj dve minúty nato, keď už po 37 sekundách potrestala Leskovjanskej vylúčenie.

Obraz hry sa v tretej tretine nezmenil. Češky naďalej mali výraznú prevahu a čoraz viac hrali aj na krásu. V 46. minúte sa napríklad po individuálnej akcii snažila zakončiť priam exhibičným spôsobom Katlounková, Zimková si však dala pozor, rovnako ako pri šanci Dýckovej o štyri minúty neskôr. Češky sa tak tešili až z 57. minúty, keď siedmy gól pridala Mlýnková. To bola súčasne posledná zmena skóre v zápase, pretože gól Haasovej z 58. minúty hlavný rozhodca Oto Durmis neuznal pre postavenie útočiacej hráčky v bránkovisku.

Ženská hokejová reprezentácia do 18 rokovŽenská hokejová reprezentácia do 18 rokov

Hlas po zápase

Peter Kúdelka (hlavný tréner SR „18“ ženy): „Prehrali sme zaslúžene proti kvalitnému súperovi, ktorý nás prevýšil v každej jednej činnosti, v korčuľovaní možno až o dve triedy. Výsledok je obrazom hry, ktorá sa odohrávala na klzisku.“

Slovensko „18“ ženy – Česko „18“ ženy 0:7 (0:4, 0:2, 0:1)
Góly: 7. Haasová, 11. Exnerová, 12. Dýcková (Machalová), 18. Exnerová (Šmajdová? Kaltounková), 32. Dýcková (Mlýnková, Radová), 34. Dýcková (Mlýnková), 52. Mlýnková (Machalová, Dýcková).
Vylúčenia na 2 min.: 4:2, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 6:49 (2:19, 2:15, 2:15). Rozhodovali: Durmis – Čerhitová, Ševčík. Najlepšie hráčky zápasu: Laura Šulíková – Nikola Dýcková. 115 divákov. 

Záznam zápasu

Slovensko: Pösingerová (31. Zimková) – L. Šulíková, Vysokajová, Vargová, A. Šulíková, Kučerková, Jašková, Leskovjanská, Plankenauerová – Dobošová, Matejková, Štetiarová – Nemčeková, R. Halušková, Kapičáková – Šimnová, Hajniková, Kúbeková – Gáliková, Schredlová, Hudáková.
Česko: Mathauserová – Škrdlová, Jandusikavá, Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Radová, Hájková, Seroiszková – Machalová, Mlýnková, Dýchová – Čajanová, Mazancová, Sýkorová – Exnerová, Katlounková, Haasová – Škorpíková, Černá, Fabšicová.


Tabuľka

2018 W18 European Hockey Tournament Z B
1 Japan W18 Japan W18 3 9
2 Czech Republic W18 Czech Republic W18 3 6
3 Finland W18 Finland W18 3 3
4 Slovakia W18 Slovakia W18 3 0