Reprezentácia do osemnásť rokov s druhom prehrou proti Česku

KRAVAŘE (SZĽH) – Reprezentácia do osemnásť rokov má za sebou posledný zápas pred štvrtkovým odletom do fínskeho Vierumäki, kde bude pokračovať v ďalšej fázy záverečnej prípravy pred MS. Zverenci Viliama Čacha nevrátili v odvete Česku včerajšiu porážku a po prehre 2:6 včera podľahli rovnakému súperovi dnes v pomere 1:5. O jediný strelený gól slovenského tímu sa postaral obranca Matúš Lukáš Lavička v 41. minúte zápasu.

Po zápase realizačný tím na čele s hlavným trénerom Viliamom Čachom oznámia nomináciu dvadsiatich dvoch korčuliarov a troch brankárov, ktorí pocestujú na ďalšiu fázu prípravy.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Myslím si, že sme odohrali lepší zápas ako včera, snáď len s výnimkou prvej tretiny, v ktorej sme nemali dobrý pohyb a neboli sme dostatočne aktívni. V ďalšom priebehu zápasu sme však náš výkon vygradovali. Najmä v druhej tretine sme súpera jasne prevýšili, prestrieľali sme ho, vytvorili sme si dobrých azda päť či šesť gólových šancí, bohužiaľ, nepadlo nám to. Naopak súper hneď z prvej strely na bránu v druhej tretine dal gól na 3:0, čo nás trochu psychicky poznačilo. Aj napriek tomu však to bola naša najlepšia tretina z týchto dvoch zápasov v Česku. V tretej tretine sme nadviazali na výkon z druhej časti hry, pokračovali sme v kvalitnom výkone, žiaľ, až priveľmi sme sa nadreli na jediný gól, ktorý sa nám podarilo streliť.“

 

Česko „18“ – Slovensko „18“ 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Góly: 8. Teplý (Barinka), 10. Toman (Křemen, Bednář), 28. Najman (Rychlovský, Tureček), 35. Haš (Toman, Pšenička), 55. Koffer (Rychlovský) – 41. Lavička (O. Turan)
Vylúčenia na 2 min.: 5:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 30:28 (11:7, 7:9, 12:12). Rozhodcovia: Kika, Obadal – Hanzlík, Rožánek (všetci ČR). 156 divákov.

Česko: Bednář – Haš, Mlčák, Kubíček, Kučeřík, Volráb, Rutar, Tureček, Žůrek – Pšenička, Barinka, Teplý – Raška, Peterek, Beránek – Novák, Toman, Křemen – Rychlovský, Najman, Koffer – MyšáK.
Slovensko: Hlavaj – Hodorovič, M. Hlaváč, Mudrák, M. Stacha, O. Turan, F. Gajdoš – A. Valigura, Škvarek, Jellúš, Myklukha, J. Eliaš, J. Lašák ml., M. Mrázik, T. Nauš, Samuel Krajč, S. Rehák, Kupka.