Reprezentácia do 18 rokov podľahla prvoligistovi z Bratislavy

PIEŚŤANY (SZĽH) – Reprezentácia do 18 rokov má za sebou tretí prípravný zápas v rámci januárovej série výcvikových táborov v Piešťanoch. Zverenci Viliama Čacha si po dvoch stretnutiach s juniorskými extraligovými celkami tentoraz zmerali sily so zástupcom ST. NICOLAUS 1. hokejovej ligy, družstvom HC OSMOS Bratislava, ktorému podľahli 3:5.

Hneď v druhej minúte ostal sám Latkóczym Ficel, gólman reprezentácie ale odolal. Rovnaká situácia sa opakovala aj o tri minúty neskôr, keď postupoval v nájazde Ondris. Gólu sa aktívnejší Bratislavčania dočkali až v šiestej minúte, keď od modrej čiary presne pálil Vidovič. V 15. minúte to už bolo 2:0 – Ondris sa odpútal od obrancu a prudkou strelou prekonal Latkóczyho. Odpoveď „osemnástky“ prišla v 19. minúte, keď znížil Chromiak. Do prestávky si ešte obe družstvá vypracovali po gólovej príležitosti. Najprv Boráka v bráne HC Bratislava preveril Vargaeštok, na opačnej strane zas po rýchlom protiútoku bol v nebezpečnej pozícii Smolka, no puk dostal na dlhú hokejku.

V úvode druhej tretiny sa akoby vrece s gólmi roztrhlo. Už po siedmich sekundách po návrate z kabín nachytal Latkóczyho nie príliš prudkou strelou od modrej čiary Trudman. Neubehlo ani sto sekúnd a Bratislavčania sa tešili znovu. Prvú presilovku v zápase využil na štvrtý gól pre svoj tím Valjent. Odpoveď „osemnástky“ však bola rýchla, pretože o ďalších 22 sekúnd znížil Nemec, ktorý pretlačil puk za chrbát Boráka po Rehákovej strele a na rozdiel jediného gólu v 26. minúte znížil po Haščakovej presnej prihrávke poľahky Krajč. Na dostrel však boli hokejisti reprezentácie do 18 rokov iba krátko. Minútu po znížení totiž Ficel prinavrátil HC Bratislava dvojgólový náskok.

Ten si tím z hlavného mesta udržal až do konca zápasu, keďže už ani jeden z tímov v tretej tretine neskóroval. V 45. minúte síce nebezpečne strieľal Ficel, Latkóczy však kryl. V 50. minúte mohol na opačnej strane skórovať z ideálnej pozície Haščák, jeho strela však presná nebola. Na opačnej strane zas mal hneď vzápätí na hokejke druhý gól v zápase Trudman, Latkóczy však výborným zákrokom betónom udržal svoj tím v hre. V 51. minúte mu navyše pomohola aj konštrukcia bránky, ktorú nastrelil od modrej čiary Vyskoč.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Z našej strany to bolo veľmi zlé. Každý týždeň sa poctivo pripravujeme, na tréningu riešime herné situácie a práve do tohto zápasu sme šli s ambíciou, aby sme už videli mužstvo zahrať komplexne aj v obrane, aj v útoku. Žiaľ, sebavedomie chlapci nechali v šatni. Bol to ich prvý kontakt so seniorským družstvom a aj zrejme preto sme zápas proti HC Bratislava nezvládli tak, ako sme chceli.“

Slovensko „18“ – HC Bratislava 3:5 (1:2, 2:3, 0:0)
Góly: 19. M. Chromiak (Párička, Samuel Krajč), 23. R. Nemec (S. Rehák ml.), 26. Samuel Krajč (J. Haščák, Stacha) – 6. Vidovič (Vyskoč), 15. N. Ondris (Trudman, Valjent), 21. Trudman (E. Smolka), 22. Valjent (M. Juriga), 27. Ficel (Mlynčár)
Vylúčenia na 2 min.: 2:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 34:42 (12:9, 15:14, 7:19). Rozhodcovia: Novák – Lesay, Krajčík. 75 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Slovensko: Latkóczy – Martin Knižka, Škultéty, Párička, Stacha, S. Hudák, S. Droppa, Novota, Plavecký – Kupka, O. Lukáčik, Valigura – M. Chromiak, J. Haščák, S. Krajč – D. Jendek, S. Rehák ml., R. Nemec – Jamrich, Lukośik, Vargaeštok.
Bratislava: Borák – M. Valent, M. Juriga, Vidovič, Hedera – N. Ondris, E. Smolka, Trudman – Vyskoč, L. Pék, Mlynćár – Ficel.