Reprezentácia do 18 rokov nestačila na juniorský tím Trenčína

PIEŠŤANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov uzavrela tretí blok prípravných výcvikových táborov zápasom proti aktuálne druhému tímu Extraligy juniorov z Trenčína. Zverenci Viliama Čacha po víťazstvách nad Nitrou a Banskou Bystricou tentoraz svojmu súperovi padli. Hoci v zápase dlho viedli 1:0, Trenčín nakoniec dvomi gólmi vývoj zápasu obrátil, hoci s víťazným gólom až v predĺžení.

V úvodnej dvadsaťminútovke dostali obe družstvá výhodu presilovej hry, no ani jedno z nich nedokázalo v nej uspieť, pritom najmä Janíkova šanca zo začiatku 15. minúty volala po góle. Rovnako sa však musel mať na pozore na opačnej strane aj Páleš, keď po protiútoku bol v dobrej šanci pred bránkou nakorčuľovaný Kňažko, no skóre ostalo nezmenené.

Kým v prvej tretine gól nepadol, v tej druhej sa naň čakalo iba tridsaťšesť sekúnd, keď Paulíny do protipohybu Páleša otvoril skóre stretnutia. Následne však mala „osemnástka“ dva razy šťastie. Najprv po Smolkovej strele zvonila horná žŕdka a o tri minúty neskôr opečiatkoval konštrukciu Vyletelkovej bránky pri presilovke aj Dúžek. „Osemnástka“ znovu dala o sebe vedieť v 34. minúte zásluhou Okuliara, lenže Gabriš, ktorý naskočil do bránky Dukly v polke zápasu, zabránil zmene skóre. Rovnako nepochodil na opačnej strane krátko nato ani Havrila.

Tretia tretina bola v réžii Trenčanov o čom vypovedá aj pomer striel (21:6). Napriek územnej prevahe súpera však „osemnástka“ dobrou defenzívou podporenou istým Vyletelkom v bráne dokázala držať tesné jednogólové vedenie. Nakoniec až osem minút pred treťou sirénou sa Trenčania presadili, keď Jakubec obišiel Vyletelku a do odkrytej bránky z ostrého uhla trafil presne. V 57. minúte mohli Trenčania zavŕšiť dokonalý obrat, no Škvarkova tečovaná strela skončila nakoniec do žrdi.

Zápas dospel do predĺženia, v ktorom prvé akcie patrili „osemnástke“, lenže žŕdka po strele Mrázika pomohla aj Trenčínu. Ten si nakoniec víťazstvo ukoristil na svoju stranu, keď po 57 sekundách hry Kukuča do odkrytej bránky po Jakubcovej prihrávke poľahky rozhodol.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Z troch zápasov, ktoré sme na výcvikových táboroch odohrali, to bolo podľa mňa najlepšie stretnutie. Hralo sa vo vysokom nasadení, hore-dole, dobre sa korčuľovalo. Myslím si, že sme podali aj najlepší výkon z týchto troch prípravných zápasoch.“

Slovensko „18“ – Dukla Trenčín juniori 1:2 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)

Góly: 21. Paulíny (O. Turan) – 52. R. Jakubec, 61. KukUča (R. Jakubec).
Vylúčenia na 2 min: 4:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 30:43 (8:7, 14:14, 6:21). Rozhodovali: Stano – Šefčík, Gegáň. 183 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Zostavy

Slovensko: Vyletelka – O. Turan, Dlugoš, Kňažko, J. Martiška, Vitaloš, A. Zekucia, S. Hudec, M. Chatrnúch – S. Čederle, K. Kováčik, Paulíny – Ferenyi, O. Okuliar, Michal Mrázik – Džugan, A. Hvizdoš, Sarvaš – D. Sojka, Hryzák, J. Nespala.

Trenčín: Páleš (30. Gabriš) – A. Themár, Stacha, Dúžek, F. Husár, Božík, Janík – E. Smolka, M. Havrila, Kukuča – Škvarka, R. Jakubec, Maniaček – Ďurina, Párička, J. Luhový