Reprezentácia do 16 rokov zdolala rovesníkov z Česka po predĺžení

HODONÍN (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov zvíťazila v prvom z dvoch prípravných duelov nad rovesníkmi z Česka 5:4 po predĺžení. Zverencom trénera Romana Sýkoru sa podarilo v druhej tretine otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas. 

Do vedenia sa na štadióne v Hodoníne dostali domáci zásluhou Novotného. V 28. minúte poslal Česko už do dvojgólového vedenia Krajčík. Druhý gól v sieti brankára Lednického prebudil slovenskú šestnástku, ktorá už po 51 sekundách znížila na 1:2 vďaka Ridzoňovi. Do konca druhej tretiny zvrátili mladí Slováci duel vo svoj prospech, vyrovnal Lachkovič a prvýkrát dostal Slovensko do vedenia Honzek. 

Zápas ako na hojdačke s množstvom šancí a až celkovo desiatimi vylúčeniami vyvrcholil v záverečnej tretine. Najskôr vyrovnal Juřiček, Slovákov priblížil k triumfu Molnár, no päť minút pred koncom vyrovnal Brůny. V riadnom hracom čase sa nerozhodlo a v predlžení sa o víťazný zásah postaral počas presilovej hry útočník Filip Mešár. 

Druhý prípravný duel medzi výbermi Česka a Slovenska do 16 rokov je na programe vo štvrtok od 14.00 hod.

Prípravný zápas, Hodonín (Česko)
Česko 16 – SLOVENSKO 16 4:5 p (1:0, 1:3, 2:1 – 0:1)
Góly SR:
28. Ridzoň (Bartakovics), 33. Lachkovič (Kremnický), 36. Honzek (Nátny), 53. Molnár (Ridzoň), 64. Mešár (Šotek, Petrovský). 

Vylúčení: 5:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Zostava SR16: Lednický – Krakovský, Kremnický, Hruška, Kmec, Nátny, Tomas, Nahalka, Štekláč - Mešár, Petrovský, Šotek, Lachkovič, Bartakovics, Ondriš, Honzek, M. Molnár, Ridzoň, O. Molnár, Plevka, Kukumberg.