Reprezentácia do 16 rokov nezvládla duel s Bieloruskom

ROMANSHORN (SZĽH) – Slovenská reprezentácia do 16 rokov bola dve tretiny blízko k celkovému víťazstvu na Turnaji štyroch krajín v švajčiarskom Romanshorne. V priamom súboji o prvenstvo napokon prehrala s rovesníkmi z Bieloruska 2:4. O všetkom rozhodla záverečná tretina, v ktorej dokázal súper otočiť vývoj zápasu a zvíťazil v nej 3:0. Mladí Slováci uzavrú pôsobenie na turnaji v sobotu ráno, keď sa od 10.00 postavia proti výberu Lotyšska.

Hráčom slovenskej šestnástky sa pritom proti Bielorusom podarilo dostať do vedenia. Už po desiatich minútach otvoril skóre obranca Boris Žabka. Na začiatku druhej časti hry dokázali Bielorusi zásluhou Daniila Bouroša vyrovnať, no po polhodine zvyšoval na 2:1 Adam Žlnka. Ani jeho tretí gól na tomto turnaji však Slovákov k bodom nepriviedol. Bielorusi ovládli v záverečnej tretine dianie na ľade a v priebehu piatich minút otočili skóre vďaka zásahom Bouroša a Loška. Definitívnu podobu dal výsledku svojim tretím gólom v stretnutí do prázdnej bránky Bouroš. 

Zverenci trénera Romana Sýkoru tak zabojujú na turnaji v Romanshorne o konečné druhé miesto.

Turnaj 4 krajín– Romanshorn, Švajčiarsko:

Bielorusko “16“ – SLOVENSKO “16“  4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Góly SR:
11. Žabka (Žlnka, Kmec), 30. Žlnka (Bartakovics). 

Výlúčení: 7:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 

Zostava SR 16: Jurčák– Nátny, Patzelt, Žabka, Kmec, Čulík, Kremnický, Nahalka, Repčík – Sisík, Petrovský, Mešár, Sýkora, Bartakovics, Žlnka, Gabriel, Suchý, Molnár O., Kukumberg, Molnár M., Križan. 

Roman Sýkora – tréner reprezentácie do 16 rokov:
„Do zápasu sme vstúpili nekoncentrovane – veril som, že keď sme zvládli včera náročný duel so Švajčiarskom, tak začiatok dnešného zápasu bude z našej strany iný. Musím povedať, že Bielorusi boli od začiatku lepší – v korčuľovaní, v zručnostiach a chcení zlomiť duel na svoju stranu. Nám sa podarilo otvoriť skóre, súper v druhej tretine vyrovnal. Znova sme na ten gól dokázali odpovedať ale nad vodou nás držal aj výkon brankára. Paťo Jurčák dnes podal výborný výkon a škoda, že sa k nemu ostatní spoluhráči nepridali. V tretej tretine, aj keď sme išli do nej za priaznivého stavu 2:1, na súperovi bolo vidno, že to chce zvrátiť. My akoby sme sa zľakli, že môžeme vyhrať turnaj, čo sa nám stalo aj na predchádzajúcich podujatiach. V tretej tretine duel vrcholil, súper bol lepší a zaslúžene si zápas zobral. V sobotu ráno čakajú Lotyši – my musíme chalanov mentálne pripraviť. Dnes som nevidel iskru v ich očiach. Ten tím má potenciál, ale nedokážeme zatiaľ odohrať na turnaji tri zápasy za sebou na najvyššej úrovni.“