Reprezentácia do 16 rokov nestačila na o rok starších Bielorusov

MINSK (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov podľahli aj vo svojom druhom vystúpení na Pohári Prezidentského športového klubu v Minsku. Proti o rok staršej domácej reprezentácii nestrelili ani gól a po prehre 0:4 sú bez bodu v tabuľke turnaja poslední. Negatívom zo zápasu proti Bielorusku je navyše aj podozrenie na otras mozgu u kapitána tímu Samuela Reháka. Posledný zápas čaká „šestnástku“ zajtra od

Hlas po zápase

Marek Žila (asistent trénera SR „16“): „Úvod do zápasu sme mali celkom slušný, v prvých striedaniach sme boli ofenzívnejšie smelší ako včera, celkovo to nebolo z našej strany ustráchané. Síce potom prišli striedania, kde nás Bielorusi dostali pod tlak, práve tam sme inkasovali prvý gól, ale celkovo prvá tretina bola slušná. Druhú tretina sme zvládli lepšie než včera, keď sme proti Rusom inkasovali štyri góly. Mali sme kratšie striedania, nedostávali sme sa tak pod tlak, logicky potom hráči mali viac síl, žiaľ, Bielorusi preukázali svoju kvalitu a dvomi gólmi nám odskočili. Tretia tretina bola z našej strany najlepšia. Mali viacero dobrých šancí, presilovky päť na štyri, dokonca aj päť na tri, no tie sme nevyužili a ani raz sme neskórovali, napriek tomu, že sme podali určite lepší výkon než včera. Za dva zápasy sme nedali ani jeden gól, hráči naplno pociťujú, že tlak na hráča a rýchlosť činností sú väčšie ako v našich ligách. Aj oproti dorasteneckým súťažiam, kde hráči poväčšine hrávajú, je medzinárodný hokej ešte rýchlejší, hráči majú menej času na prípravu strely, pridlho mieria a vo výsledku sa potom ani nemusia dostať k strele. Tešiť nás môže aspoň to, že kým včera sme nemali ani jednu normálnu šancu, dnes ich bolo už viacero. Azda hráčom aj vďaka tomuto narastie sebavedomie a zajtrajší zápas proti Lotyšsku bude náš najlepší.“

Slovensko „16“ – Bielorusko „17“ 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly:
12. Krištaľ (Kačelovskij), 27. Sedov (Palivko, Bujaľskij), 39. Krištaľ (Bujaľskij, Palivko), 53. Krištaľ (Bujaľskij, Kačenovskij).
Vylúčenia 5:9 na 2 min., presilovky 0:1, oslabenia 0:0. Najlepší hráči zápasu: Jakub Šimko – Georgij Krištaľ.

Slovensko: Sihelský – Jombík, Stacha, Baláži, Putala, Ejem, Tomaško, F. Patzelt, Bakala – Krajč, Wachal, R. Nemec, Michalík, S. Rehák, J. Ragan, M. Tvrdoň, Smidžár, J. Šimko, Mastič, Ketner, Kolenič.
Bielorusko: Kapiskij – Kozorev, Volčenkov, Denisov, Sedov, Palivko, Lagutčik, Kuprijančik – Paľčuk, Dubinin, Oksenťuk, Čaplin, Bujalskij, Alistov, Martynov, Protas, Onufiriok, Kaceľovskij, Krištaľ, Lemeševskij, Pocelujko.

Priebežná tabuľka Pohára Prezidentského športového klubu

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 16 2 2 0 0 0 12:1 6
2. Bielorusko 17 2 1 1 0 0 9:4 5
3. Lotyšsko 17 2 0 0 1 1 5:9 1
4. Slovensko 16 2 0 0 0 2 0:12 0

Program zostávajúcich zápasov SR 16 na Pohári Prezidentského športového klubu v Minsku:

11. 11. 2017 Čižovka Aréna, Minsk 11.00 hod. Lotyšsko 17 Slovensko 16

Pozn.: Všetky časy sú uvedené v SEČ.