Regionálni inštruktori pokračujú vo vzdelávaní mládežníckych trénerov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom regionálnych inštruktorov aj v aktuálnej sezóne vzdeláva mládežníckych trénerov. Pätica v zložení Radovan Somík, Július Beňuš, Jiří Bicek, Michal Šťastný a Roman Tvrdoň už na jeseň navštívila šesť klubov naprieč celou krajinou a počas februára pokračuje druhým kolom seminárov opäť v šiestich mestách.

V závere minulého roka sa inštruktori zameriavali na útočné činnosti. „Semináre boli určené pre všetkých hlavných trénerov alebo vedúcich trénerov mládeže v kategórii od piatakov po ôsmakov. Navštívili sme Michalovce, Poprad, Martin, Zvolen, Bánovce nad Bebravou a Bratislavu. Absolvovali sme s trénermi teoretickú časť a následne aj praktickú na ľade s deťmi. Chcem sa poďakovať všetkým klubom za pomoc a spoluprácu. Poskytli nám priestory, ľadové plochy a boli ochotní aj ústretoví,“ povedal regionálny inštruktor SZĽH Radovan Somík.

Začiatkom aktuálneho týždňa odštartovala nová séria šiestich seminárov zameraná na defenzívu. Inštruktori zatiaľ navštívili Košice a Poprad, budúci týždeň zamieria do Žiaru nad Hronom, Martina, Topoľčian a Bratislavy. „V teoretickej časti riešime hru do tela, preberanie hráčov alebo backchecking. V druhej fáze ideme s trénermi na ľad, venujeme sa jednotlivým činnostiam a skúšame ich v praxi,“ vysvetľoval majster sveta z Göteborgu. 

Do prvého jesenného kola seminárov sa zapojilo celkovo viac ako 130 mládežníckych trénerov. Počas prvých dvoch februárových seminárov ich bolo viac ako 40. „Uvidíme, aký bude konečný počet. Väčšina trénerov sa na seminároch zúčastňuje. Teší nás ich záujem,“ doplnil Somík.