Regenda vycestoval v ústrety snu o NHL. Očakáva tvrdú drinu a veľa roboty

„Rozhodol sa veľmi správne. Pre jeho šance na NHL je najlepšie absolvovať kemp a následne sa pripravovať priamo na očiach ľudí z Ducks. Ja som po drafte St. Louis Blues ostal v lete doma a potom som to mal oveľa ťažšie. Dnes by som sa už rozhodol inak a vycestoval by som do Ameriky oveľa skôr,“ okomentoval úmysel Pavla Regendu vycestovať do Anaheimu na development mladých hráčov a následne tam pokračovať v príprave majster sveta z roku 2002 Ladislav Nagy.

Dvadsaťdvaročný Hažínčan je odhodlaný urobiť pre svoj sen o NHL všetko a aj preto nabral v pondelok smer Kalifornia. Z Michaloviec do Budapešti, následne do Amsterdamu a potom už cez oceán do Los Angeles. Dlhá cesta, na konci ktorej ho nečaká nič iné, než tvrdá práca.

„Hokej hráme už dlho a nič nové sa vymyslieť nedá. Drel som doteraz a aj tam očakávam tvrdú drinu a veľa, veľa roboty.  Cieľom je odovzdať zo seba všetko a uvidíme, aká bude reakcia klubu. Do Ameriky však idem dobre pripravený. Pracovali sme s kondičným trénerom a cítim sa teda fajn,“ vyslovil sa bronzový medailista z olympiády v Pekingu tesne pred odletom. S klubom z Anaheimu doposiaľ hovoril iba o samotnej ceste a letenkách. Už čoskoro však bude vedieť oveľa viac. „Už v utorok ma čakajú zdravotné a fyzické testy. Potom máme na programe päť tréningových dní a má tam byť aj nejaký zápas. To už budem zorientovaný lepšie.“

Reprezentačný útočník mal pôvodne odohrať novú sezónu za Mladú Boleslav, no výkony na olympiáde a majstrovstvách sveta mu vyniesli kontrakt s Ducks.

„Nesmierne sa teším na ľudí, na nových chalanov a hlavne na ľad. Idem do NHL a cítim teda veľkú radosť, ale aj isté obavy. Všetci budú chcieť ukázať mladícku dravosť a zaujať. To chcem i ja,“ pousmial sa Regenda.

Jeho cesta do NHL nie je úplne typická. Na rozdiel od iných mladých hráčov totiž neprešiel draftom. Ten nedávny v Montreale mu však urobil veľkú radosť.

„Keďže som mal ráno tréning, draft som v noci nepozeral. Ráno som sa však zobudil a mal som plný mobil Ďuriho a Šimona. Bolo to niečo neskutočné a chalanom to veľmi prajem. Pre náš hokej je to zázrak a všetkým im držím palce. Pre Slovensko je to skvelá reklama a pre mladých hráčov ide o obrovskú motiváciu. Verím, že sa jedného dňa stretneme na ľade v rámci zápasu NHL,“ dodal 22-ročný Pavol Regenda.