Regenda má vlastnú bankovku, kemp Anaheimu si užil

Má svoj cieľ a na ceste za jeho dosiahnutím je ochotný podstúpiť každú výzvu. Bronzový medailista z olympiády v Pekingu Pavol Regenda podpísal po vydarenej sezóne dvojročný kontrakt s Anaheimom Ducks a momentálne má za sebou skúsenosť s úvodným kempom v slnečnej Kalifornii.

„Kemp bol z môjho pohľadu super. Podmienky boli neskutočné, tréneri profesionálni a aj mesto bolo krásne. Veľmi som si to teda užil,“ odprezentoval svoje pocity po návrate z USA 22-ročný Hažínčan.

V rámci nováčikovského kempu Ducks absolvoval základné zdravotné testy a následne si zatrénoval v spoločnosti čerstvo draftovaných hráčov Anaheimu, ako aj prospektov z predošlých sezón.

Bol som tam jeden z najstarších, ale na tejto úrovni majú všetci kvalitu a aj mladí hráči z draftu ukázali vysoký level. Všetci išli na sto percent a všetci boli rýchli a silní. Myslím si však, že som sa nestratil,“ pokračoval Regenda. Späť do Kalifornie sa vráti v septembri, kedy ho tam čaká hlavný kemp. „Pôjdem tam s pokorou a ak začnem na farme, tak budem poctivo pracovať a bojovať o posun nahor. Viem, že nikto z nás nemá nič garantované a bude to boj o miesto v kádri.“

Po návrate zo zámoria si naplánoval pár dní oddychu a z pohľadu tréningov na ľade sa už dohodol s Duklou Michalovce. Fyzickú prípravu absolvuje v súlade s predstavami Anaheimu. „Klub som požiadal o plán a ten by mi mal prísť počas najbližších dní. Potom ho zladíme s mojim kondičným trénerom a budeme postupovať podľa toho.“

V rámci letného obdobia absolvoval už niekoľko príjemných akcií pre fanúšikov, no teraz sa dočkal aj niečoho vskutku unikátneho – vlastnej bankovky. Tá vyšla v edícii Nula Euro Souvenir pri príležitosti 777. výročia prvej písomnej zbierky o Michalovciach.

„Som veľmi rád a je to pre mňa pocta. Cením si hlavne to, že pripomína náš olympijský úspech. Získali sme ho spolu a ja som rád, že som vďaka tomu mohol doniesť medailu na Zemplín. Pre mňa je to naozaj pocta a dúfam, že to nejakých ľudí poteší,“ okomentoval vydanie špeciálnej bankovky Pavol Regenda.

"Bankovku Historická 1. medaila Zemplína zo ZOH 2022 navrhol Andrej Koli. Jej predaj sa začne 23. júla o 9.00 h na Zimnom štadióne v Michalovciach," vysvetlila pozadie novej bankovky Marcela Andréová z odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu v Michalovciach.