Radostná aj bolestná chvíľa pre Štajnocha pred zrazom

BRATISLAVA (SZĽH) - Dvadsaťdeväťročný obranca Martin Štajnoch prichádzal na pondelňajší zraz reprezentácie pred Nemeckým pohárom dobre naladený. Darí sa nielen bratislavskému Slovanu, ktorý pauzuje na vedúcej pozícii v tipsportligovej tabuľke, ale aj jemu osobne. V osemnástich dueloch strelil päť gólov a má našliapnuté k prekonaniu svojho sezónneho streleckého rekordu v mužskom hokeji. Maximom je desať gólov z poslednej majstrovskej sezóny (2011/12) belasých v extralige.

Štajnoch otvoril strelecký účet Slovana v otváracom súboji po jeho návrate do našej najvyššej súťaže pri víťazstve 2:1 na ľade Košíc. Gól dal aj Liptovskému Mikulášu, Popradu, Trenčínu a Michalovciam. V posledných štyroch dueloch skóroval dvakrát. „Päť gólov v úvodných dvoch mesiacoch sezóny je na obrancu pekné číslo. Mohlo ich byť aj viac, ak by padli niektoré žŕdky alebo iné príležitosti. Dôležitá je víťazná pohoda. Ak sa nám v klube bude dariť, budeme strieľať aj góly plynúce z jednoduchej hry a šťastných odrazov. Ako naposledy v mojom prípade proti Michalovciam. Stačilo mi dokorčuľovať puk a umiestniť ho do odkrytej bránky,“ vravel Martin Štajnoch.

Okrem radostnej chvíle zažil v nedeľňajšom dueli belasých proti Michalovciam (5:2) aj bolestivú. V 47. minúte ho tvrdým príklepom od modrej čiary zostrelil michalovský obranca Sameli Ventelä. Štajnoch sa najskôr zvíjal v bolestiach na ľade, no na striedačku odkorčuľoval po vlastných. Onedlho sa do hry vrátil. „Letiaci puk som zbadal v poslednej chvíli. Zasiahol ma do bolestivého miesta, ale nemal som problém dohrať stretnutie. Do konca zostávalo pár minút, povedal som si, že to zvládnem,“ vravel jeden z lídrov obrany Slovana.

Do národného tímu pod vedením trénera Craiga Ramsayho sa vlani Martin Štajnoch vrátil po dvojročnej reprezentačnej odmlke. V uplynulom ročníku odohral za slovenskú reprezentáciu deväť stretnutí. Devätnásteho apríla, v súboji Euro Hockey Challenge v Salzburgu pri víťazstve 5:1 nad domácim Rakúskom, strelil premiérový reprezentačný gól. Dovedna má na konte 29 štartov, v Krefelde pridá ďalšie. „Je to len prvý medzinárodný turnaj v sezóne, účasť na ňom ešte nič nezaručuje a už vôbec nepredurčuje, kto má akú šancu dostať sa na majstrovstvá sveta. Ešte sme veľmi ďaleko. Na druhej strane, vždy vítam možnosť zahrať si na medzinárodnej scéne. Musíme pôsobiť súdržne, aby sa nám hralo jednoduchšie. Verím, že vytvoríme partiu, ktorá v Nemecku obstojí a vráti sa s dobrými výsledkami.“