Radivojeviča najviac mrzí zápas o 3. miesto na ZOH vo Vancouveri. Reprezentovať bola vždy česť, vraví

TRENČÍN 21. marca (SITA) - Už iba bývalého slovenského hokejistu Branka Radivojeviča najviac mrzí, že sa mu s reprezentáciou nepodarilo získať bronzovú medailu na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri.

Po stredajšom šiestom stretnutí štvrťfinále play-off Tipsport ligy, v ktorom Dukla Trenčín podľahla Nitre (0:2) a sezóna 2018/2019 sa pre ňu skončila, 38-ročný útočník uviedol, že už nebude pokračovať v aktívnej hráčskej činnosti. "Šiesty zápas proti Nitre bol môj posledný. Samozrejme, radšej by som končil víťazstvom a s pohárom nad hlavou, ale taký je hokej. Som veľmi rád, že som mohol kariéru ukončiť tam, kde som ju aj začal, teda v trenčianskom drese," vyhlásil Radivojevič.

Reprezentácia bola najviac

Priznal, že reprezentovať Slovensko preňho bola vždy česť. "Reprezentácia bola najviac, jedine čo ma mrzí, je, že nám nevyšiel bronz na olympiáde vo Vancouveri, kde nám chýbalo len 20 minút. Veľmi si vážim aj titul v Liberci, ktorý bol môj jediný klubový," hodnotil Radivojevič, citoval ho portál hokejovysvet.sk

Rodák z Piešťan odštartoval profesionálnu kariéru v Trenčíne, ale ešte počas juniorského veku odišiel do zámoria. Napokon sa presadil aj do NHL, kde vrátane play-off odohral za Phoenix, Philadelphiu a Minnesotu dovedna 430 zápasov so ziskom 123 bodov za 54 gólov a 69 asistencií. Ďalších šesť sezón strávil v Kontinentálnej hokejovej lige, najväčšmi v drese Spartaka Moskva, kde bol v ročníku 2012/2013 aj kapitán. Vyskúšal si aj pôsobenie v Slovane Bratislava.

Sezónu 2014/2015 odštartoval v Dukle Trenčín, následne zamieril do Liberca, kde odohral viac ako dve sezóny a takisto si vyslúžil kapitánske "céčko" na drese. V roku 2016 s Libercom získal majstrovský titul. Záverečné dve sezóny kariéry absolvoval opäť v Trenčíne. Vlani Duklu v pozícii kapitána doviedol až do finále play-off, nad sily Trenčanov však bola Banská Bystrica a Radivojevičovi na krk zavesili striebornú medailu.

"Z dvoch sezón v Trenčíne som mal veľmi dobrý pocit. Tá prvá bola úžasná, keď sme došli až do siedmeho zápasu finále s Bystricou. Škoda, že to tam nevyšlo, už som mohol byť na dôchodku. Ale neľutujem ani túto sezónu. Veľmi ďakujem aj fanúšikom, celú sezónu boli úžasní," povedal vicemajster sveta za rok 2012. Na šampionáte v Helsinkách výraznou mierou prispel k úspešnému ťaženiu zverencov Vladimíra Vůjtka, keď patril medzi najlepších hráčov. Z MS má v zbierke aj bronzovú medailu (2003).

Budúcnosť spojená s Trenčínom

Aj po konci hráčskej kariéry by Radivojevič rád pokračoval v Dukle Trenčín. "Chcel by som zostať pri trenčianskom hokeji. Myslím, že mu mám čo ponúknuť - či už na takej alebo onakej pozícii. V najbližších dňoch si s vedením sadneme a budeme diskutovať o možnej spolupráci. Neviem si predstaviť život úplne bez hokeja. Byť len tak doma by ma nebavilo. Verím, že zo dva alebo trikrát do týždňa pôjdem s nejakými dôchodcami na ľad. Treba sa hýbať. Hokej mi bude stále chutiť, ale už iba na rekreačnej báze," uviedol.

Po vyradení Trenčína vo štvrťfinále play-off Tipsport ligy 2018/2019 zavesil korčule na klinec aj 36-ročný obranca Peter Frühauf. "To, čo on urobil pre Duklu, je neskutočné. Klobúk dolu pred ním. Veľa ľudí ani nevie, čo všetko pre klub urobil, s akými zraneniami hral. To, ako nám on pomohol, či už na ľade, alebo mimo neho, je neuveriteľné," uzavrel Branko Radivojevič.