Púchov, Brezno a Levice postúpili do skupinovej fázy JOJ Šport Slovenského pohára

BRATISLAVA (SZĽH) – Počas uplynulého víkendu vyvrcholili súboje o posledné tri miestenky do skupinovej fázy JOJ Šport Slovenského pohára. Medzi najlepšiu dvanástku súťaže prenikli hokejisti Púchova, Brezna a Levíc.

V rozhodujúcom dueli predkola o postup do A-skupiny sa zrodilo prekvapenie na úkor účastníka TIPOS SHL. Považská Bystrica podľahla druholigovému Púchovu 1:2 po samostatných nájazdoch. Domáci hráči MŠK boli blízko triumfu už v riadnom hracom čase, keď od 51. minúty viedli zásluhou Nicolasa Korbela. O tri minúty neskôr však vyrovnal v presilovke Jakub Cíger a napokon rozhodovali až nájazdy, v ktorých si pripísal rozdielový zásah Boris Deneš.

Zápas o miestenku v B-skupine priniesol takisto konfrontáciu regionálnych rivalov. Domáce Brezno v nej zdolalo Žiar nad Hronom tesne 3:2. Rytieri síce po úvodnej tretine prehrávali 0:2 po presilovkových góloch Adama Kobolku a Martina Jakúbeka, ale vo zvyšku stretnutia skóre otočili. V druhej tretine rovnako v početnej výhode skórovali Maroš Surový s Félixom Petrincom a prvý menovaný pridal v 55. minúte aj rozhodujúci gól.

Výhodu domáceho prostredia nevyužila iba druholigová Rimavská Sobota, ktorá nestačila na favorizované Levice a prehrala 1:2. Všetko podstatné sa udialo hneď v prvej tretine. Za hostí presne namierili Dmitrij Vorobiev s Michalom Súľovským, jediný zásah tímu z najnižšej seniorskej domácej súťaže dosiahol Martin Ďaloga. Levičania si vybojovali účasť v C-skupine JOJ Šport Slovenského pohára.

Program skupinovej časti pohárovej súťaže odštartoval už 30. augusta predohrávaným súbojom medzi extraligovým Prešovom a účastníkom TIPOS SHL HC 19 Humenné. Najbližší duel JOJ Šport Slovenského pohára je na programe 9. septembra, stretnú sa v ňom Martinčania a Prešovčania. Zvyšné stretnutia sa odohrajú v utorok 13. septembra, vo štvrtok 15. septembra a v utorok 20. septembra. Práve vtedy spoznáme postupujúcich do vyraďovacej fázy.  

Zloženie skupín JOJ Šport Slovenského pohára

A-skupina
VLCI Žilina
HK Skalica
HK Gladiators Trnava
MŠK Púchov

B-skupina
HC 21 Prešov
HK VITAR Martin
HC 19 Humenné
HK Brezno Knights

C-skupina
HC Topoľčany
HK Spartak Dubnica
Modré Krídla Slovan
HK Levice