Prvý so Stanley Cupom nad hlavou Ovečkin, druhý Bäckström

LAS VEGAS 8. júna (SITA) - Hokejisti Alexander Ovečkin a Nicklas Bäckström to ťahajú spolu vo Washingtone od sezóny 2007/2008, ich spolupráca vyvrcholila až tento rok.

Po dlhom čase sklamania, keď Washington napriek hviezdnemu kádru nikdy nedokázal postúpiť cez druhé kolo play-off, prišlo to najkrajšie zadosťučinenie v podobe vytúženého Stanley Cupu. A po tom, čo kapitán Ovečkin prevzal pohár od komisára súťaže Garyho Bettmana, odovzdal ho ako prvému práve svojmu dvornému centrovi Bäckströmovi.

Rus a Švéd na tento moment čakali dlhých 10 rokov a v play-off spolu bok po boku absolvovali 237 duelov. Ich spoluhráči sa za ten čas menili, no Ovečkin s Bäckströmom zotrvali, stali sa základnými kameňmi Washingtonu a výraznou mierou sa podpísali pod zisk prvého Stanelyho pohára pre Capitas. Tridsaťdvaročného Ovečkina vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play-off NHL a v 24 zápasoch vyraďovacej fázy prezentoval 27 bodmi za 15 gólov a 12 asistencií. O dva roky mladší Bäckström získal 22 bodov (5+17) v 19 stretnutiach.