Prvý gól Halamu radosť nepriniesol, Macejko atakuje osobné maximum (FOTO)

Historicky prvé extraligové derby medzi Michalovcami a Spišskou Novou Vsou po hernej stránke neohúril, no diváci jeho návštevu určite neľutovali. Zaujímavých momentov bolo totiž vcelku dosť.

Opatrne ladená prvá polovica stretnutia gól nepriniesla a s pribúdajúcimi minútami bolo zrejmé, že prvý presný zásah môže zohrať veľmi významnú rolu. Príležitosti rozhodnúť o osude zápasu sa zhostil obranca Miroslav Macejko, ktorý strelil v rozpätí necelých troch minút dva góly a prekvapil tým aj sám seba.

„Veru áno. Neviem či som už niekedy strelil dva góly a ani som teda nevedel ako sa mám tešiť, “ rozosmial sa 29-ročný košický odchovanec.  „Pekne mi to prihrali spoluhráči a napríklad pri druhom góle som nemal ťažkú prácu. Góly samozrejme tešia a razom atakujem svoje maximum. Verím, že ho do konca sezóny prekonám.“

Pre vysvetlenie uveďme, že Macejko zaznamenal v úvodných siedmich stretnutiach sezóny už tri góly, pričom jeho osobným rekordom je päť gólov z ročníka 2013-14.

Výrazne častejším strelcom býval v predošlých sezónach útočník Marco Halama, ktorý zažil vo Zvolene aj trinásťgólovú sezónu. Po príchode na Spiš si musel chvíľu počkať a strelecký účet v drese s rysom na hrudi si otvoril až v 51. minúte nedeľňajšieho stretnutia. Svoj tím ním dostal do kontaktu, no vyrovnanie sa už nekonalo.

„Tento gól by ma určite tešil viac, ak by sme vyhrali. Zatiaľ sme totiž vonku získali iba jediný bod a potrebujeme bodovať aj na klziskách súperov,“ povzdychol si 25-ročný útočník. Súboj na Zemplíne následne rozmenil na drobné: „Bol to taký defenzívny zápas a veľmi dlho sa čakalo na gól. Bohužiaľ sme inkasovali ako prví my a krátko nato sme dostali aj druhý gól. Podarilo sa nám síce znížiť, ale vyrovnanie už neprišlo. Mali sme pritom ešte dostatok času. Chýbalo viac pokoja a ťažko sme sa vôbec dostávali do útočnej tretiny. Nevedeli sme sa usadiť v pásme a strácali sme puky.“

„Sme radi, že body ostali doma,“ kontroval Macejko. „Bol to taký ubojovaný zápas, ale obe strany do toho dali všetko. Viac sa síce bránilo, ale napokon bolo aj dostatok šancí.“

Zemplínčania sa týmto víťazstvom udržali v tesnom závese za vedúcou Nitrou. Vôbec prvýkrát v sezóne sa však k víťazstvu nemuseli dopracovať výsledkovým obratom.

„Konečne. Určite sa hrá lepšie, ak strelíte prvý gól. Otáčať zápasy je naozaj náročné a vraveli sme si, že sa nesmieme dostať do manka. Teší ma, že to tentoraz vyšlo,“ odfúkol si michalovský obranca.

Prípadnej záverečnej dráme zabránil brankár Karolus Kaarlehto, ktorý s prehľadom likvidoval sporadické strely Spišiakov a počas záverečnej hry hostí bez brankára dokonca skóroval cez celé ihrisko.

„Trafil to dobre, azda ešte lepšie ako ja,“ okomentoval so širokým úsmevom husársky kúsok svojho brankára M. Macejko.

Hostia zo Spiša tak opäť raz pálili naftu nadarmo a na svoje prvé víťazstvo na klzisku súpera si ešte musia počkať.

„Mrzí to o to viac, že prakticky všetky prehry boli veľmi tesné. Ak by sme dostávali nejaké laty, tak by sme nepovedali ani slovo. Body nám však poutekali veľmi tesne a to mrzí,“ dodal Marco Halama.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
1
28 (10,71 %)
Strely na bránu Strely na bránu
19 (5,26 %)
18 (94,74 %)
Zákroky Zákroky
26 (92,86 %)
0/4 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/4 (100,00 %)
35/57 (61,40 %)
Vhadzovania Vhadzovania
22/57 (38,60 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
+ 36,74,89,54,18,40 / - 19,17,16,7,86,96
  • 59:10
  • 3:1
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria