Prví delegáti SZĽH začínajú pôsobiť na zápasoch

BRATISLAVA (SZĽH) – Funkcia delegáta, ktorú Slovenský zväz ľadového hokeja zaviedol od aktuálnej sezóny, sa postupne zavádza do praxe. Významným míľnikom na ceste k vysielaniu prvých delegátov na hokejové zápasy, bol seminár bezpečnostných manažérov a hlavných usporiadateľov z extraligy, ktorý sa uskutočnil ešte 16. februára v bratislavskom hoteli Set.

Funkciu delegáta predpokladá zákon o športe, ktorý novelizovaním zákona č. 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí, túto funkciu zakotvil na zákonnej úrovni. Keďže doposiaľ v slovenskom hokeji delegáti nefungovali, pre Slovenský zväz ľadového hokeja šlo o dosiaľ neprebádané vody. 

Prípravy na ustanovení prvých delegátov SZĽH do funkcie sa začali ešte pred zhruba pol druha rokom. Za ten čas potenciálni delegáti absolvovali niekoľko seminárov, súčasťou ktorých bolo aj množstvo praktických ukážok toho, čo všetko obsahuje popis práce delegáta. Významnou mierou k ustanoveniu prvých delegátov do funkcie prispel Jozef Chocholouš, ktorý dlhé roky pôsobí ako šéf delegátov na Slovenskom futbalovom zväze (SFZ) a nechýbal ani na už spomínanom seminári bezpečnostných manažérov a hlavných usporiadateľov.

Delegáti SZĽH budú vo svojej funkcii dozerať nad priebehom zápasu a tým aj prispievať k bezpečiu a kultúre na zimných štadiónoch. Úlohou delegáta SZĽH bude tiež spísať protokol zo zápasu, na základe ktorého v prípade porušení pravidiel bude môcť riadiaci orgán súťaže udeliť družstvám aj sankcie.

Slovenský zväz ľadového hokeja má v pláne vysielať prvých svojich delegátov na play-off zápasy najvyššej Tipsport ligy i na zápasy ST. NICOLAUS 1. hokejovej ligy.

Delegáti SZĽHDelegáti SZĽH