Prvé e-sports majstrovstvá sveta fanúšikov! Kto bude reprezentovať Slovensko?

Hľadáme reprezentantov, ktorí sa budú za Slovensko biť na historicky prvých “e-sports” majstrovstvách sveta fanúšikov 2020! Na turnaji v hre EA Sports NHL 20 na konzolách XboxOne alebo PlayStation 4 sa na prelome mája a júna stretnú zástupcovia všetkých šestnástich účastníckych krajín zrušeného svetového šampionátu vo Švajčiarsku. Profesionálni “gameri” majú teraz šancu ukázať, čo v nich je! 

Prvú fázu hry budú tvoriť kvalifikačné národné turnaje, ktoré sa budú organizovať online od 15. do 22. mája 2020. Z každej krajiny do finálového turnaja postúpia dvaja víťazi národnej kvalifikácie, a to jeden hráč konzoly XboxOne a jeden PlayStation4. Slovenská časť kvalifikácie sa odštartuje v pondelok 18. mája o 19:00 hod.

Po výbere národných šampiónov pre obidve hracie konzoly bude od 29. mája do 5. júna 2020 prebiehať play-off turnaj. Hrať sa bude klasickým vyraďovacím systémom. Jeho účastníci sa môžu tešiť na finančné i vecné ceny a víťazi získajú titul IIHF E-sports Fan Champion. Turnaj play-off bude vysielaný naživo na kanáli Twitch IIHF a o majstrovi sveta sa rozhodne 5. júna! 

Registrácia hráčov už zajtra! 

Podrobnejšie informácie nájdete na oficiálnej stránke turnaja esports.iihf.com, ktorá bude spustená už 8. mája. Prostredníctvom tejto stránky bude prebiehať aj bezplatná registrácia účastníkov turnaja.