Prvá medaila: Príhovorom k senzácii (4. časť)

BRATISLAVA (SZĽH) - Po základnej i nadstavbovej fáze bolo jasné, že Slováci si zahrajú vo štvrťfinále s Američanmi. S absolútnymi lídrami, ktorí do play-off neprehrali ani jeden zo šiestich duelov na šampionáte v Petrohrade. Naši akoby boli zmierení, že cesta k medailám je zarúbaná. Keď si všimol nastavenie spoluhráčov kapitán Miroslav Šatan, zvolal mimoriadnu poradu. Poslal preč trénerov a prehovoril k tímu.

Prvá medaila: Príhovorom k senzácii (4. časť)

Američania. Mali v tíme Houslyho (1495 zápasov v NHL), Konowalchuka (790), Legwanda (1136), Halperna (986), Gilla (1106), Giontu (1026), Blakea (871). To boli mená, ktoré vo vtedajšej NHL už niečo znamenali, alebo boli jej vychádzajúcimi hviezdami. Proti nim stálo malé Slovensko s menej slávnymi menami, no s veľkým tímovým duchom a vyššou pokorou. Najsilnejšie stránky nášho kolektívu pred senzačným štvrťfinálovým vyradením Američanov ešte viac stmelil slovenský kapitán Miroslav Šatan.

Dozviete sa tiež: 

Prečo Šatan pred zápasom vystúpil pred spoluhráčmi a aké slová im adresoval?

Čím americký útočník Jason Blake deň pred zápasom nahneval Slovákov? 

Pre ktorého zo slovenských obrancov bol duel s Američanmi vôbec prvým na turnaji?

Ďalšia časť seriálu Prvá medaila už vo štvrtok 7. mája!

Senzácia bola na svete. Stmelený slovenský kolektív sa prekvapivo ocitol v prvej štvorke. Uvedomil si, že namiesto cesty domov, ktorú pred štvrťfinále s Američanmi očakávali mnohí fanúšikovia a tak trošku aj niektorí reprezentanti, ide bojovať o medaily. Prvýkrát v ére samostatnosti boli naši v semifinále majstrovstiev sveta. A čakali ich Fíni...