Proti USA v bránke Laco, hráči po víťazstve nad OŠR veľa nenaspali

PJONGČANG (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou úvodný zápas na olympijskom hokejovom turnaji v juhokórejskom Pjongčangu. Po víťazstve nad Olympijskými športovcami z Ruska 3:2 čaká zverencov trénera Ramsayho ďalší silný súper v podobe Spojených štátov amerických.

Slovenskí reprezentanti absolvovali vo štvrtok ráno tréning v Gangeung Ice Arena. Po víťaznom zápase sa chlapci veľa nenaspali, napriek tomu sa na tréningu objavili všetci, s výnimkou chorého Juraja Mikuša. „Po víťazstve sa vždy dobre zaspáva. Ale ja som zaspal až niekedy medzi štvrtou a piatou nadránom, takže to bol krátky, ale výdatný spánok,“ potvrdil strelec víťazného gólu zo zápasu s OŠR Peter Čerešňák.

Trénerský tím rozhodol, že proti USA sa do bránky postaví skúsený Ján Laco. Kto mu bude „kryť chrbát“ na striedačke sa ešte rozhodne neskôr. „Máme tri zápasy za štyri dni, takže aj preto sme sa takto rozhodli. Navyše sme analyzovali súperov a brankárov sme zaradili na jednotlivé zápasy aj podľa štýlu ich chytania,“ prezradil po dopoludňajšom tréningu tréner brankárov Ján Lašák. Ján Laco si tak proti USA odbije svoju premiéru na olympiáde v Pjongčangu. „Som rád, že môžem ísť do bránky. Bude to ďalší zápas, takže ja aj celé mužstvo musíme urobiť všetko preto, aby sme boli pripravení,“ povedal vicemajster sveta z roku 2012 Laco.

Slovákom patrí v skupine B momentálne prvá pozícia. Ak by teoreticky nad USA zvíťazili v riadnom hracom čase a Olympijskí športovci z Ruska by zdolali Slovincov, zverenci trénera Ramsayho by mali už istotu postupu priamo do štvrťfinále. „Kalkulácie sú z našej pozície zbytočné. Zápasy sú ťažké, budeme musieť urobiť na ľade maximum. Do kalkulácií sa nebudeme púšťať,“ povedal na margo týchto výpočtov brankár Ján Laco.

Pozrite si kompletný výsledkový servis, program či tabuľky olympijského hokejového turnaja v Pjongčangu.


Tabuľka

Skupina B Z B
1 Olympic Athletes of Russia Olympic Athletes of Russia 3 6
2 Slovenia Slovenia 3 4
3 USA USA 3 4
4 Slovakia Slovakia 3 4

Anketa

Tipujte výsledok zápasu Slovensko - USA

Ako sa bude dariť našim hokejistom v druhom zápase proti výberu USA?

Vyhráme v riadnom hracom čase
76% (135)
 
Vyhráme po predĺžení
10% (17)
 
Prehráme v riadnom hracom čase
8% (15)
 
Prehráme po predĺžení
6% (11)